03/06/2022 03/06/2022 Τα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και η Χορωδία του Συλλόγου υπό την ηγεσία του εντιμολογιωτάτου κ. Ανδρέου Γιακουμάκη, Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Ο...
03 Ιουνίου, 2022 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 12:37

Τον Σύλλογο Μικρασιατών Ρεθύμνης επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Πρόδρομος

Διαδώστε:
Τον Σύλλογο Μικρασιατών Ρεθύμνης επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Πρόδρομος

Τα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και η Χορωδία του Συλλόγου υπό την ηγεσία του εντιμολογιωτάτου κ. Ανδρέου Γιακουμάκη, Άρχοντος Μαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Ο Μητροπολίτης απηύθυνε στο Σύλλογο Μικρασιατών την πρόσκληση να πλαισιώσουν με τη Χορωδία τους την επετειακή εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου “Θεομήτωρ” την 3η Σεπτεμβρίου 2022 και θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και στη μνήμη του Μικρασιάτου στην καταγωγή αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου Συριανού, ιδρυτού και πρώτου Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνης.

Το Δ.Σ. και η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και με συγκίνηση άκουσαν την αφιέρωση της εκδήλωσης αυτής στη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου Ανθίμου, για την προσφορά του οποίου στο Σύλλογο Μικρασιατών Ρεθύμνης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος παρέστη στην εκδήλωση του Παραδοσιακού Συλλόγου “ΑΚΡΗΤΕΣ”, στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, κατά την οποία δεκάδες μέλη του Συλλόγου, ενήλικες και παιδιά, χόρεψαν με μοναδικό τρόπο κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση αυτή, που συμμετείχε πλήθος κόσμου, υπήρξε κουμπαράς για την ενίσχυση του Συσσιτίου της Ενορίας της Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων