12/10/2023 12/10/2023 Το απόγευμα της Δευτέρας, 9ης Οκτωβρίου 2023, στις κατάμεστες αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, παρουσιάσθηκε το βιβλίο με τίτλο «Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση, πόνημα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης....
12 Οκτωβρίου, 2023 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2023 - 11:32

Βιβλιοπαρουσίαση στο Ρέθυμνο για τη “Μετά Θάνατον Αιώνια Ζωή”

Διαδώστε:
Βιβλιοπαρουσίαση στο Ρέθυμνο για τη “Μετά Θάνατον Αιώνια Ζωή”

Το απόγευμα της Δευτέρας, 9ης Οκτωβρίου 2023, στις κατάμεστες αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, παρουσιάσθηκε το βιβλίο με τίτλο «Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση, πόνημα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή και παρέστη πλήθος ανθρώπων από το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές.

Το βιβλίο παρουσίασαν με εύγλωττο, βιωματικό και θεολογικό λόγο οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο οποίος λόγω εκτάκτου ασθενείας παρουσίασε διαδικτυακά την εισήγησή του, και Ελλογιμώτατος κ. Ανέστης Κεσελόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο συγγραφέας του βιβλίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Παπαδάκης, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αοίδιμο Γέροντά του, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, μακαριστό Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη, προς αδελφούς της Ιεράς Μονής που στάθηκαν δίπλα του σε όλη τη συγγραφική του προσπάθεια, καθώς και προς όλους τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας για την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του εν λόγω βιβλίου.

Την εκδήλωση έκλεισε με την καταληκτική προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος εξέφρασε προς τον συγγραφέα και προς όλους τους παρισταμένους τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, λέγοντας πως «μέσα σε τούτους τους καιρούς πολέμων, ακαταστασίας, μετατροπής των αυτονόητων και δεδομένων της ζωής και της κοινωνικής υπόστασης σε ζητούμενα, σε καιρούς που οι άνθρωποι αγωνίζονται να παρατείνουν τη βιολογική ζωή, το πόνημα αυτό του π. Βασιλείου δίδει την απάντηση στην αληθινή αναζήτηση του ανθρώπου να ζήσει όχι πολύ ή λίγο, αλλά να ζήσει αιώνια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων