11/01/2024 11/01/2024 Το πρωί της Κυριακής, 7 Ιανουαρίου 2024, επί τη Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την εις...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024 - 13:24

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης

Το πρωί της Κυριακής, 7 Ιανουαρίου 2024, επί τη Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Αλεξάκη, ευχόμενος προς αυτόν να έχει πάντοτε στην ιερατική του διακονία πρότυπο, την παρρησία του Τιμίου Προδρόμου, την αγάπη και αφοσίωσή του στον Χριστό, και να δείχνει στους ανθρώπους τον δρόμο του Ευαγγελίου, της Πίστεως και της Εκκλησίας.

Παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος ευχήθηκε κατάλληλα προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο.

Παρέστησαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, Κληρικοί της ΜητροπόλεωςΧ και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι και εόρτια τράπεζα από την Ιερά Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων