06/01/2019 06/01/2019 Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ρόδο, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί και στη Ρόδο. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν τρείς τελετές για τη...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 20:39

Ρόδος: Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων

Διαδώστε:
Ρόδος: Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ρόδο, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί και στη Ρόδο.

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν τρείς τελετές για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, μια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και μια στη νέα μαρίνα.

Στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και στις 11 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Εκεί, βούτηξαν στα παγωμένα νερά, 11 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, ενώ τον Σταυρό ανέσυρε ο κ. Βαγγέλης Καριοφυλλάκης ο οποίος τον είχε ανασύρει και παλαιότερη χρονιά.

Αντίστοιχα και στα υπόλοιπα χωριά της Ρόδου αλλά και τα νησιά της Δωδεκανήσου, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή αλλά και αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το κρύο βουτώντας στα παγωμενα νερά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων