10/10/2019 10/10/2019 Την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος Κοιμητηριακού ιερού Ναού των Αγίων Μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου (Κοιμητήριο Ιαλυσού). Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Ισιδώρου...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 15:00

Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίων Σεργίου και Βάκχου από τον Μητρ. Ρόδου

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίων Σεργίου και Βάκχου από τον Μητρ. Ρόδου

Την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος Κοιμητηριακού ιερού Ναού των Αγίων Μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου (Κοιμητήριο Ιαλυσού).

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Ισιδώρου του εν Βαλή της Κρήτης και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των Οσιομαρτύρων Πατέρων της Λαύρας του Οσίου Θεοδοσίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τον Προϊστάμενο της Ενορίας Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, καθώς επίσης και προς τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, επαίνεσε του ευσεβείς δωρητές και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους να συντελεστεί μέσα σε τόσο μικρό διάστημα το έργο της ανακαινίσεως και διακοσμήσεως του ιερού Κοιμητηριακού Ναού της Ενορίας τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων