19/08/2022 19/08/2022 Η Ιερά Μητρόπολις Ρόδου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), την Ενορία και την Τοπική Κοινότητα Ιαλυσού διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τίτλο “Μνήμη Μικρασίας”, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Φερενίκη της Κεντρικής Πλατείας Ιαλυσού και περιλάμβανε τραγούδια και...
19 Αυγούστου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 11:17

Μνήμη Μικρασίας στην Ιαλυσό

Διαδώστε:
Μνήμη Μικρασίας στην Ιαλυσό

Η Ιερά Μητρόπολις Ρόδου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), την Ενορία και την Τοπική Κοινότητα Ιαλυσού διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τίτλο “Μνήμη Μικρασίας”, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Φερενίκη της Κεντρικής Πλατείας Ιαλυσού και περιλάμβανε τραγούδια και χορούς από τις αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας. Η Εκδήλωση άρχισε με σχετική ομιλία από τον Εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Φωτόπουλο, ο οποίος και παρουσίασε την όλη εκδήλωση. Τραγούδησαν η κ. Χριστίνα Κόζα και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου ενώ στα όργανα ήταν: Καλαετζής Μιχαήλ (βιολί), Κάνιας Σταύρος (κανονάκι), Περικλής Λαζαρίδης (Κρουστά), Σταύρος Μοσχίδης (Λαούτο), Γιώργος Καραβέλατσης (Ούτι), Βασίλης Ζαχαρίου (Κόντρα Μπάσο). Συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο Αντιπεριφεριάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Μπάρδος και ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης. Στο τέλος εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, από τον κ. Χατζηκαλημέρη Γιώργος μοιράστηκαν αναμνηστικά της Εκδήλωσης στους διοργανωτές και τους συντελεστές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, πέραν των Αρχών του τόπου, και πλήθος κόσμου ενώ παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων