20/05/2023 22/06/2023 Στη στάση που οφείλει να κρατά η Εκκλησία εν μέσω της προεκλογικής περιόδου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. «Δεν μπορεί και δεν πρέπει η Εκκλησία να μπαίνει στο προεκλογικό κλίμα ή να υποστηρίζει υποψηφίους γιατί όσες φορές το έκανε βγήκε πληγωμένη. Ο κόσμος μπορεί να επιλέξει με τα δικά του κριτήρια ο καθένας....
20 Μαΐου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 23:56

Ο Μητροπολίτης Ρόδου για τη θέση της Εκκλησίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρόδου για τη θέση της Εκκλησίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Στη στάση που οφείλει να κρατά η Εκκλησία εν μέσω της προεκλογικής περιόδου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει η Εκκλησία να μπαίνει στο προεκλογικό κλίμα ή να υποστηρίζει υποψηφίους γιατί όσες φορές το έκανε βγήκε πληγωμένη. Ο κόσμος μπορεί να επιλέξει με τα δικά του κριτήρια ο καθένας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις και την ετυμηγορία του λαού», τόνισε ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 μιλώντας στο skyrodos.gr.

«Η Εκκλησία συνετίζεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της παρέχονται. Αυτό που ισχύει είναι πως δεν μετέχουμε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ενώ οι ιερείς μας απαγορεύεται να τάσσονται υπέρ υποψηφίων ή να κάνουν κηρύγματα πολιτικά από άμβωνος. Στην εκκλησία ανήκουν άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις. Οι διακρίσεις θα δυσαρεστήσουν μέρος του ποιμνίου της», πρόσθεσε.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ανάμειξη της Εκκλησίας με τη πολιτική στο παρελθόν από την οποία βγήκε πληγωμένη. «Η Εκκλησία με τους αφορισμούς τότε στα Βενιζελικά βγήκε πληγωμένη και πέρασαν πολλά χρόνια για να γιατρέψει τα τραύματα της», είπε.

Σε ερώτηση αν αντιδρά για κάποια θέματα σημείωσε: «Υπάρχουν προβλήματα επί των οποίων πρέπει να βάλουμε το δάκτυλο υπό τον τύπο των ήλων. Για μας δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για να τα σχολιάσουμε όμως.»

Σχετικά με το αν η Εκκλησία έχει προβλήματα που πρέπει να λυθούν είπε: «Με τους τοπικούς μας παράγοντες εκπροσώπους φορέων και υποψηφίους δεν έχουμε προβλήματα. Όλοι σέβονται την εκκλησία. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση γιατί δημιουργούνται δυσαρέσκειες».

Όσο για το αν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει και τα κόμματα και οι υποψήφιοι να γνωρίζουν ο Σεβασμιώτατος είπε: «Τα προβλήματα τα γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Τα θέτουμε και όχι μόνο προεκλογικά. Δεν είναι άγνωστα . Βρισκόμαστε σε εκδηλώσεις και εκεί συζητούνται τα προβλήματα. Ελπίζω ότι θα υπάρχει καλή διάθεση για τη επίλυση τους. Η πολιτεία να μεριμνήσει για τη προστασία και τη συντήρηση των μνημείων μας γιατί δεν έχουμε πόρους. Η Εκκλησία λειτουργεί ενωτικά και όχι διχαστικά. Τα κόμματα λειτουργούν με άλλη λογική.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων