28/12/2019 28/12/2019 Στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος, προέστη της ιεράς Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Χριστουγέννων. Η αγρυπνία άρχισε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στη 00:45 μετά τα μεσάνυκτα. Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου διαβάστηκε η “Πατριαρχική απόδειξις επί τη Εορτή των...
28 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 23:00

Ο Μητροπολίτης Ρόδου στη “ζωντανή” Φάτνη Σαλάκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρόδου στη “ζωντανή” Φάτνη Σαλάκου

Στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος, προέστη της ιεράς Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Χριστουγέννων. Η αγρυπνία άρχισε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στη 00:45 μετά τα μεσάνυκτα.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου διαβάστηκε η “Πατριαρχική απόδειξις επί τη Εορτή των Χριστουγέννων” και εψάλη το Πολυχρόνιο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την επαύριο, Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά το έθος, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής και στη συνέχεια μετέβη στό χώρο της Φάτνης Σαλάκου, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας. Παρόντες ήσαν Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, άλλοι Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων