21/08/2023 21/08/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου υποδέχθηκε επίσημα την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Καμπέρη, τον Καθηγούμενο της...
21 Αυγούστου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 9:35

Ο νέος Μητροπολίτης Nέας Ιερσέης Απόστολος ιερούργησε στη γενέτειρα του Ρόδο

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Nέας Ιερσέης Απόστολος ιερούργησε στη γενέτειρα του Ρόδο

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου υποδέχθηκε επίσημα την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Καμπέρη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παραμυθίας Αρχιμανδρίτη κ. Άνθιμο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χαλκιά, τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκη και τον Διάκονο π. Νικηφόρο Γιαννίκο. Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ρόδου προσφώνησε κατάλληλα τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης εκφράζοντας την χαρά της τοπικής Εκκλησίας και κοινωνίας για την προαγωγή ενός αξίου τέκνου της Ρόδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή, και συγχαίροντας, ευχήθηκε τά δέοντα προσφέροντας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Απόστολο ως προσωπικό δώρο Σταυρεγκόλπιο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τα θερμά λόγια, αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρέτησε ως Διάκονος την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό και μνημόνευσε του ονόματος του Γέροντός του μακαριστού Μητροπολίτου Αποστόλου καθώς και των ανθρώπων που τότε συνυπηρέτησε και συνεργάστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 16 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Αποστόλου

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων