26/03/2023 27/03/2023 Τη χάρη της Παναγίας Σπηλιανής έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολλοί πιστοί που προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου για να προσκυνήσουν την Ιερή Της Εικόνα που κομίστηκε από τη φερώνυμη Ιερά Μονή στη Νίσυρο. Η έλευση της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου με την Ιερά Μονή Παναγίας...
26 Μαρτίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 2:18

Ρόδος: Πλήθος πιστών προσκυνούν την Παναγία Σπηλιανή από τη Νίσυρο

Διαδώστε:
Ρόδος: Πλήθος πιστών προσκυνούν την Παναγία Σπηλιανή από τη Νίσυρο

Τη χάρη της Παναγίας Σπηλιανής έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολλοί πιστοί που προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου για να προσκυνήσουν την Ιερή Της Εικόνα που κομίστηκε από τη φερώνυμη Ιερά Μονή στη Νίσυρο.

Η έλευση της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου με την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής Νισύρου και τις Ομάδες Διάσωσης και Διάδοσης Λαογραφίας–Παράδοσης «ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΕΝΗ» της Ρόδου και του παραρτήματος του νησιού.

Την Ιερή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος στο Μανδράκι το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023, παρουσία βουλευτών του Νομού και εκπρόσωπων των τοπικών αρχών του νησιού.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, πλαισιωμένη από στρατιωτικό άγημα, προς τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια τελέστηκε δέηση και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Εικόνα θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 14:00, ώρα που είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων