08/04/2023 08/04/2023 Αναβίωσε και εφέτος το παραδοσιακό έθιμο των Καλάντων του Λαζάρου, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2023,  στην πόλη, αλλά και τα χωριά της Ρόδου. Το τραγούδι του Λαζάρου λέγεται από ομάδες παιδιών τα οποία φορούν γιρλάντες από μαργαρίτες και κρατούν στα χέρια τα «βαΐα», πλεγμένα και στολισμένα με λουλούδια. Τα Κάλαντα του Λαζάρου άκουσε...
08 Απριλίου, 2023 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2023 - 13:32

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο Μητροπολίτης Ρόδου

Διαδώστε:
Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο Μητροπολίτης Ρόδου

Αναβίωσε και εφέτος το παραδοσιακό έθιμο των Καλάντων του Λαζάρου, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2023,  στην πόλη, αλλά και τα χωριά της Ρόδου. Το τραγούδι του Λαζάρου λέγεται από ομάδες παιδιών τα οποία φορούν γιρλάντες από μαργαρίτες και κρατούν στα χέρια τα «βαΐα», πλεγμένα και στολισμένα με λουλούδια.

Τα Κάλαντα του Λαζάρου άκουσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος στο Επισκοπείο από τον Σύλλογο Νισυρίων Ρόδου «Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ» και δέχθηκε από τα χέρια τους, σύμφωνα με το έθιμο, τα παραδοσιακά «Λαζαράκια» και κλάδους «βαΐων», πλεγμένους και στολισμένους με λουλούδια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την επίσκεψη, τους συνεχάρη για την τήρηση του εθίμου των Καλάντων του Λαζάρου  και τους ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων