05/03/2020 05/03/2020 Με τη συμμετοχή των Εφημερίων της πόλεως Ρόδου και την πολυπληθή συμμετοχή των πιστών, ἐλαβε χώρα στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κυριακή 1 Μαρτίου 2020) ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Εσπερινός της Συγχωρήσεως-Συγγνώμης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κύριλλου. Τους χορούς πλαισίωσαν Ιεροψάλτες–Μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου. Τον...
05 Μαρτίου, 2020 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 12:40

Τελέστηκε στη Ρόδο ο Εσπερινός της Συγγνώμης

Διαδώστε:
Τελέστηκε στη Ρόδο ο Εσπερινός της Συγγνώμης

Με τη συμμετοχή των Εφημερίων της πόλεως Ρόδου και την πολυπληθή συμμετοχή των πιστών, ἐλαβε χώρα στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Κυριακή 1 Μαρτίου 2020) ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Εσπερινός της Συγχωρήσεως-Συγγνώμης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κύριλλου. Τους χορούς πλαισίωσαν Ιεροψάλτες–Μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου.

Τον Κατηχητήριο Λόγο του Παναγιότατου, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανέγνωσε από τον άμβωνα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, στο τέλος δε της αναγνώσεως εψάλη το Πολυχρόνιο Αυτής.

Προ του «Δι’ ευχών», ανεγνώσθη η προβλεπόμενη από το Τυπικό σχετική ευχή από τον Σεβασμιώτατο και ακολούθησε κατά το έθος η συγχώρηση.

Ευχόμαστε προς όλους ευλογημένο και καρποφόρο πνευματικά το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων