17/07/2020 17/07/2020 Στους ακριτικούς Φούρνους λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος και μίλησε για την ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σύμφωνα με την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε: “Μια τέτοια απόφαση μας γεμίζει με θλίψη και πονά η καρδιά μας. Όλοι μιλούν για ένα μνημείο του παγκόσμιου...
17 Ιουλίου, 2020 - 23:25

“Δεν τόλμησαν ποτέ να αλλάξουν το όνομά Της: Αγία Σοφία”

Διαδώστε:
“Δεν τόλμησαν ποτέ να αλλάξουν το όνομά Της: Αγία Σοφία”

Στους ακριτικούς Φούρνους λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος και μίλησε για την ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σύμφωνα με την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε: “Μια τέτοια απόφαση μας γεμίζει με θλίψη και πονά η καρδιά μας. Όλοι μιλούν για ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, χωρίς δυστυχώς να αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα Όρθοδοξο Χριστιανικό Μνημείο, για το οποίο καυχάται ο Ορθόδοξος Ελληνισμός”. 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

“Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας, η οποία έδωσε την αφορμή στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, να αναφωνήσει κατά τον εγκαινισμό της: «Νενίκηκά σε Σολομών».

Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας, στην οποία όταν οι Ρώσοι απεσταλμένοι αναζητώντας την θρησκεία τους τον 10ο αιώνα, βρέθηκαν στη θεία Λειτουργία ομολόγησαν, πως δεν ήξεραν αν βρίσκονταν στη γη ή στον Ουρανό.

Είναι η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μέσα στην οποία για δέκα αιώνες ετελείτο η αναίμακτη Μυσταγωγία, χωρίς ποτέ να σταματήσει να τελείται μέσα σ’αυτήν η μυστική λατρεία στις καρδιές και τη συνείδηση των Ορθοδόξων Ελλήνων, εντός και εκτός της Βασιλίδος των Πόλεων.

Για τον λόγο αυτό οσάκις θα εισέρχωνται στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία του Γένους μας και όσα φώτα ή χρωματισμούς ή τεχνικά μέσα χρησιμοποιήσουν για να παραμορφώσουν και να αλλοιώσουν τον Ναό, τα βλέματά τους θα διασταυρώνονται, με το θεικό βλέμμα του Παντοκράτορος Χριστού, της Παναγίας μας, των Αγίων και των Μαρτύρων και ομολογητών της Πίστεώς μας και με τα εμφανισθέντα σύμβολα του Τιμίου Σταυρού.

Τι κι αν και μετέτρεψαν την Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας σε τζαμί και μετά σε Μουσείο και πάλι επιχειρούν να μετατρέψουν σε τζαμί, δεν τόλμησαν όμως ποτέ να αλλάξουν τον όνομά Της: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Όλοι όσοι ομίλησαν και σε όσες γλώσσες ομίλησαν, την ονομασία ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ χρησιμοποίησαν.

Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της βλασφημίας που επειχειρείται στην Μεγάλη Εκκλησία του Γένους μας.

Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στον Θεό και ακραδάντως πιστεύουμε, πως στηρίζει και ενισχύει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και όλους όσους διακονούν εκεί με πρώτον τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κι αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα όσα προφητικά ανέφερε ο σήμερα εορταζόμενος Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, τότε αναμένουμε να αναγνωρίσουμε το θέλημα του Θεού στη ζωή μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων