09/09/2019 09/09/2019 Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας «Βροντιανής» Σάμου (1566). Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν προς την Ιερά Μονή όπου την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικὀς εσπερινός χοροστατούντος  και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου κατά την...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2019 - 15:33

Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας “Βροντιανής”

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας “Βροντιανής”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας «Βροντιανής» Σάμου (1566). Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν προς την Ιερά Μονή όπου την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικὀς εσπερινός χοροστατούντος  και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την υπογεννητικότητα της εποχής και τους πνευματικούς και εθνικούς κινδύνους εξ αυτής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας  έγινε περιφορά της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της «Βροντιανής» πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων