06/12/2020 06/12/2020 Με τον τίτλο “Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις” δημοσιεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως μια φωτογραφία ντοκουμέντο από την εορτή του Αγίου Νικολάου στο Βόλο το 1975. Μάλιστα την φωτογραφία (κεντρική φωτογραφία άρθρου) τη συνοδεύει με το εξής κείμενο:  “Με την ευκαιρία της ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου του...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 14:24

“Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις”

Διαδώστε:
“Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις”

Με τον τίτλο “Μια φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις” δημοσιεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως μια φωτογραφία ντοκουμέντο από την εορτή του Αγίου Νικολάου στο Βόλο το 1975. Μάλιστα την φωτογραφία (κεντρική φωτογραφία άρθρου) τη συνοδεύει με το εξής κείμενο: 

“Με την ευκαιρία της ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου του Βόλου, κατά την οποία εορτάζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός, μία φωτογραφία έρχεται να θυμίσει την αντίστοιχη πανήγυρη του 1975, με πρωταγωνιστές πρόσωπα σεβαστά, που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της Εκκλησίας. Στη φωτογραφία διακρίνονται στην κεντρική είσοδο του Ναού, ο Επίσκοπος Ρωγών και μετέπειτα Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ο οποίος προεξήρχε της Ιεράς Πανηγύρεως, απουσιάζοντος σε Εκκλησιαστική αποστολή του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστοδούλου.

Τρεις εκ των πέντε συμμετεχόντων Διακόνων είναι οι σημερινοί Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ και Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο ρασοφόρος Μοναχός στην άκρη της φωτογραφίας είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Οι δύο εναπομείναντες Διάκονοι είναι οι Κωνσταντίνος Αυγέρης και Γεώργιος Ρήγας, Προϊστάμενοι, αντιστοίχως, των Ι. Ναών Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και Υπαπαντής Διμηνίου.

Τελετάρχης, φέρων την ράβδο, είναι ο Πρωτ. Αντώνιος Κούριας, τότε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων