24/08/2022 24/08/2022 Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, σε πνευματική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον παραθαλάσσιο οικισμό Λιβαδάκι Αμπέλου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια του νέου αυτού Ιερού Ναού και έτσι...
24 Αυγούστου, 2022 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 10:17

Ο Όσιος Παΐσιος απέκτησε «στέγη» στη Σάμο

Διαδώστε:
Ο Όσιος Παΐσιος απέκτησε «στέγη» στη Σάμο

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, σε πνευματική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον παραθαλάσσιο οικισμό Λιβαδάκι Αμπέλου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια του νέου αυτού Ιερού Ναού και έτσι παρεδόθη στη Θεία Λατρεία.

Ο ίδιος ομίλησε σχετικά με την τελετή των Ιερών Εγκαινίων, ανεφέρθη στο ιστορικό της ανέγερσης του Ιερού Ναού (θεμέλιος λίθος 16 Ιουνίου 2017 και θυρανοίξια 30 Ιουλίου 2018) και στον μεγάλο ευεργέτη Κωνσταντίνο Ρουσσάκη, απόδημο της Αμερικής, ο οποίος, με πολύ αγάπη στο νησί και στο χωριό Άμπελο, δώρισε το οικόπεδο και ενίσχυσε την ανέγερση του Ναού, χωρίς όμως να γευθεί τη χαρά να τον δει έτοιμο, αφού εκοιμήθη πρόωρα κατ’ άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά του στον εφημέριο της Αμπέλου, π. Χριστόδουλο Κλεάνθους, και στην Πρεσβυτέρα του, για τους άοκνους αγώνες και τις κοπιώδεις προσπάθειές τους για την ευόδωση αυτής της θείας και ιεράς αποστολής, καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ως ευλογία αποτμήματα από το ιερό σάβανο των Εγκαινίων, προέτρεψε τους πιστούς σε ανανέωση και πνευματικό αγώνα και τους κάλεσε να γίνουν και αυτοί καινούργιοι, ώστε έτσι να καταστούν ναοί του Αγίου Πνεύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων