14/12/2020 14/12/2020 Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος είναι ο κοντινότερος στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που καταστράφηκε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. Η θλίψη για την στέρηση του ιστορικού μεγαλοπρεπή Καθεδρικού Ναού ήταν κυρίαρχη...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2020 - 16:21

“Πώς θα εορτάσουμε το Άγιο Δωδεκαήμερο χωρίς Θεία Λατρεία;”

Διαδώστε:
“Πώς θα εορτάσουμε το Άγιο Δωδεκαήμερο χωρίς Θεία Λατρεία;”

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος είναι ο κοντινότερος στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που καταστράφηκε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. Η θλίψη για την στέρηση του ιστορικού μεγαλοπρεπή Καθεδρικού Ναού ήταν κυρίαρχη στην πανήγυρι της φετινής χρονιάς.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα συνέβησαν σημαντικά γεγονότα για την νεότερη ιστορία της Σάμου και του Ελληνικού Έθνους αφού εκεί τελέστηκε  Δοξολογία για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα ενώ είχε  υπογραφεί η σχετική Πράξη από τον Θεμιστοκλή Σοφούλη και τον τότε Μητροπολίτη Σάμου Κωνσταντίνο Βοντζαλίδη.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για την πρόληψη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο ήρυγμά του μεταξύ άλλων: “Στερηθήκαμε από τον φονικό σεισμό τους Ιερούς μας Ναούς, το κέντρο της Λατρείας και της ενότητος, όχι μόνον της Εκκλησίας, αλλά και του Έθνους. Τώρα θα μας στερήσουν και την θεία Λατρεία; Θα μας στερήσουν την θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων; Και τι μας έμεινε; Που θα ακουμπήσoυμε όλοι εμείς οι χειμαζόμενοι από τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό πρόβλημα, την επιδημία του κορωνοϊού και από τον καταστρεπτικό σεισμό Ακρίτες των Νησιών μας;

Χωρίς σπίτια, χωρίς τους περισσοτέρους Ναούς μας, με χίλια δυο προβλήματα άλυτα, εκγκαταλελειμμένοι και εμπερίστατοι, θα μείνουμε και αλειτούργητοι τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια; Έχουν άραγε νόημα οι εορτές αυτές της θείας Επιφανείας χωρίς Εκκλησιασμό και θεία Κοινωνία; Θα μείνουμε χωρίς Χριστό; Πως θα εορτάσουμε το Άγιο Δωδεκαήμερο χωρίς θεία Λατρεία, έστω και σε παρεκκλήσια, όπου οι Ναοί έπαθαν ζημιές ή εν ανάγκη και σε αίθουσες Σχολείων και πνευματικών Κέντρων; Ξεχνούν «οι δοκούντες άρχειν» ότι μόνο η Εκκλησία έμεινε για να μας παρηγορήσει, για να μας δώσει ελπίδα και να μας στηρίξει ψυχικά;».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων