07/12/2020 07/12/2020 Η σεβάσμια μνήμη του Αγίου Νικολάου εορτάσθηκε με λιτότητα και στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, όπου μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας, για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος,...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 14:28

Σάμος: Στους “λαβωμένους” ναούς του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Σάμος: Στους “λαβωμένους” ναούς του Αγίου Νικολάου

Η σεβάσμια μνήμη του Αγίου Νικολάου εορτάσθηκε με λιτότητα και στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, όπου μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας, για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, των οποίων εξήρε την σπουδαία προσφορά προς τα ακριτικά μας Νησιά.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως στην ακριτική Επαρχία και στα τρία Νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, τόσο ο Μητροπολιτικός Ναός στο Βαθύ, όσο και οι κεντρικοί Ναοί στις μεγάλες πόλεις και τα παραθαλάσσια Χωριά είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Νικόλαο, 15 τον αριθμόν, όπως στο Πυθαγόρειο, τον Όρμο Καρλοβασίων, τον Όρμο Μαραθοκάμπου, το Κοκκάρι, τον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο, τον Αρμενιστή, το Καρκινάγρι, τους Φούρνους κλπ.
Δυστυχώς βέβαια εφέτος οι Ναοί του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου κάι Όρμου Καρλοβασίων, λαβωμένοι από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, παρέμειναν κλειστοί!
Ας ευχηθούμε ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης και πολιούχος μας να πρεσβεύει στον Κύριο, ώστε γρήγορα να ανορθώσουμε τα θυσιαστήρια των Ναών μας και ως «ο εν νόσοις ιατρός» να μας ελευθερώσει από την απειλή της επιδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων