24/08/2019 24/08/2019 Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας Σάμου και συμμετείχαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (22/8). Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος πλαισιούμενος από Ηγουμένους των Ιερών Μονών της Σάμου και πλειάδα Ιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ανεφέρθη στο απολυτίκιο...
24 Αυγούστου, 2019 - 10:59

Στην ιστορική μονή της Μεγάλης Παναγίας στη Σάμο

Διαδώστε:
Στην ιστορική μονή της Μεγάλης Παναγίας στη Σάμο

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας Σάμου και συμμετείχαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (22/8).

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος πλαισιούμενος από Ηγουμένους των Ιερών Μονών της Σάμου και πλειάδα Ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ανεφέρθη στο απολυτίκιο της εορτής « εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε» και ετόνισε ότι η Παναγία κοιμάται αλλά δεν εγκαταλείπει τον κόσμο . Η μητρική καρδιά είναι πάντοτε προσηλωμένη στα παιδιά της , τον κόσμο και πρεσβεύει συνεχώς για την σωτηρία όλων μας »

Καλωσόρισε τον νέο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Πολύκαρπο και του ευχήθηκε τα δέοντα.

Στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας μας και έγινε λιτάνευσις του Επιταφίου της παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού.

Ανήμερα τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωτήριος Κοσμόπουλος.

Στο τέλος της θ. Λειτουργίας έγινε λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος γύρωθεν του καθολικού της Ιεράς Μονής και ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει το νησί και την Ιερά Μονή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων