28/01/2023 30/01/2023 Αποστολή – Κοζάνη: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Στις 4:00 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, ο κλήρος και λαός της Κοζάνης υποδέχτηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πιστό αντίγραφο του Μεγάλου Σταυρού του Αγίου...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 23:54

ΑΠΟΣΤΟΛΗ του οpe.gr: Η Κοζάνη υποδέχθηκε αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ του οpe.gr: Η Κοζάνη υποδέχθηκε αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
  • Αποστολή – Κοζάνη: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Στις 4:00 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, ο κλήρος και λαός της Κοζάνης υποδέχτηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πιστό αντίγραφο του Μεγάλου Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Τον Μεγαλόσταυρο εκόμισε στην πόλη της Κοζάνης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες.

Προεξάρχον της Υποδοχής και στην συνέχεια της δέησης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.


Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Πρωτοσύγκελλος και προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος, ιερείς και διάκονοι της τοπικής Μητρόπολης.

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την αγάπη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει προς την τοπική Εκκλησία.

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης και στη συνέχεια μαζί με τον Σεβασμιώτατο θα ευλογήσει την Βασιλόπιτα της Μητροπόλεως.

 

Στα Γρεβενά η Παναγία Παραμυθία

Την έλευση πιστού αντιγράφου της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας εκ της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους αναμένει η πόλη των Γρεβενών.

Την Ιερά Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός. Η επίσημος υποδοχή θα λάβει χώρα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στον κόμβο έμπροσθεν Δημαρχείου των Γρεβενών και εν πομπή θα λιτανευτεί έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου θα ακολουθήσει Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο Γέροντας Εφραίμ θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Πρόγραμμα Ακολουθιών:

  • Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

5.00 μ.μ.: Πάνδημος υποδοχή του πιστού αντιγράφου της σεβασμίας εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον κόμβο του Δημαρχείου της πόλης και ακολούθως λιτάνευση της ιεράς εικόνας με κατεύθυνση προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

5.30 μ.μ.: Δοξολογία και εν συνεχεία πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

  • Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 (Αγίου Τρύφωνος)

Ώρα 7.30 – 10.30 π.μ.: Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Αγιασμός Πρωτομηνιάς, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Καθηγουμένου της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

5.00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εόρτιος Εσπερινός της Υπαπαντής του Κυρίου.

9.00 μ.μ. – 12.30 π.μ.: Ιερά Αγρυπνία της εορτής.

  • Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 (Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού)

7.30 – 10.30 π.μ.: Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία

5.00 μ.μ. Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση Παναγίας Παραμυθίας.

  • Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 (Αγ. Συμεών του Θεοδόχου)

Ώρα 7.30 – 9.30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5.00 μ.μ.: Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων