30/09/2023 09/10/2023 Ιερά αγρυπνία τελεστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης αρχιμ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος, ιερομόναχοι από την Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου και ιερείς της οικείας Μητρόπολης. Στο ιερό συμπροσευχόμενος...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 2:06
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 1:27

Η Κοζάνη προσεύχεται στην Αγία Ζώνη της Παναγίας

Διαδώστε:
Η Κοζάνη προσεύχεται στην Αγία Ζώνη της Παναγίας

Ιερά αγρυπνία τελεστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης αρχιμ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος, ιερομόναχοι από την Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου και ιερείς της οικείας Μητρόπολης.

Στο ιερό συμπροσευχόμενος ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Με την κανονική άδεια και πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχου κ. Παύλου, ιεράρχες της Μακεδονίας τελούν το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στις αγρυπνίες που τελούνται καθημερινώς, λαμπρύνοντας τις λατρεύτηκες εκδηλώσεις αυτών των ημερών που φιλοξενείται η Τίμια Ζώνη της Υπεραγιας Θεοτόκου.

¨Δεν αρκεί μόνο να προσκυνήσουμε την αγια ζώνη αλλά να μιμηθούμε τον ενάρετο βίο Της” τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων στο κήρυγμα του.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς οι αδελφές από την Ιερά Μόνη Αγίων Πάντων Βεροίας.

Συγκίνητηκη ήταν η αθρόα προσέλευση προσκυνητών καθόλη την διάρκεια της αγρύπνιας καθώς επίσης και η συμμετοχή μεγάλου μέρους του εκκλησιάσματος στην Θεια μετάληψη, ένα τεκμήριο της πνευματικής καλλιέργειας και του ποιμαντικού έργου που επιτελείτε στην Ιερά Μητρόπολη. 

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων