29/09/2023 29/09/2023 Στα προπύλαια του Ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλος, κλήρος, τοπικές αρχές και λαός της Κοζάνης υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη, την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες. Εξ αφορμής της ελεύσεως της Αγίας ζώνης...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 0:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 8:04

Η Κοζάνη αγρυπνεί για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Διαδώστε:
Η Κοζάνη αγρυπνεί για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Στα προπύλαια του Ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλος, κλήρος, τοπικές αρχές και λαός της Κοζάνης υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη, την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες.

Εξ αφορμής της ελεύσεως της Αγίας ζώνης από το θρονί της την Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου, πλήθος λαού με ευλάβεια και τάξη καταφτάνουν στον πάνσεπτο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και να ζητήσουν την ευλογία και τη χάρη της Παναγίας.

Ας σημειωθεί ότι η Αγία Ζώνη είναι το μοναδικό θησαύρισμα από τη επίγεια ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων μεταξύ αυτών ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού αρχιμ. Νικάνωρ , ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς πατέρες από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων