11/11/2023 12/11/2023 Σε Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας «Νικόλαος Μουτσόπουλος» θα μετατραπεί το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Πολυνείκη Αγγέλη, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Στόχος η ανάδειξη του σημαντικού...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 8:27

Κοζάνη: Σε μουσείο θα μετατραπεί το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

Διαδώστε:
Κοζάνη: Σε μουσείο θα μετατραπεί το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

Σε Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας «Νικόλαος Μουτσόπουλος» θα μετατραπεί το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Πολυνείκη Αγγέλη, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Στόχος η ανάδειξη του σημαντικού πλούτου της Μακεδονικής αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με την παράλληλη μελέτη και τεκμηρίωση της τοπικής ιστορίας, ώστε να υπηρετείται ο ευρύτερος στόχος της πολιτιστικής ανάπτυξης που στηρίζεται στην τοπική παράδοση και τον πολιτισμό της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών του «Γκέρτσειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος» μετά την με Α.Π. 77932 ΕΞ 18-05-2023 απόφαση παραχώρησης, ενώ δημιουργείται ένας εμβληματικός μουσειακός χώρος που θα φιλοξενεί σημαντικές συλλογές και τεκμήρια της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις υπερτοπικής σημασίας και ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι συμβαλλόμενοι της προγραμματικής σύμβασης είναι:

  • Ο Δήμος Κοζάνης
  • το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα
  • η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης
  • o Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης
  • η Αναπτυξιακή Δήμου Κοζάνης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με διακριτικό τίτλο ΑΝΔΗΚΟ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.

Σημειώνεται, ότι η συνολική διάρκεια προγραμματικής σύμβασης ορίζεται σε επτά έτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων