29/07/2023 30/07/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταφυγίου Κοζάνης θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα), με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι μηνών από την προς Κύριο εκδημία του. Των παραπάνω...
29 Ιουλίου, 2023 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2023 - 2:08

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη στο Καταφύγιο Κοζάνης

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη στο Καταφύγιο Κοζάνης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταφυγίου Κοζάνης θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα), με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι μηνών από την προς Κύριο εκδημία του.

Των παραπάνω ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος και θα εκφωνήσει επιμνημόσυνη ομιλία για τον μεταστάντα Ιεράρχη.

Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας) καταγόταν από το Καταφύγιο Κοζάνης. Διακρίθηκε ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητής Πανεπιστημίων, μέλος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Αγαπούσε το χωριό του, το Καταφύγιο Κοζάνης ως τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον Συνοικισμό «Καταφιώτικα» Κατερίνης, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, προκειμένου να συναντήσει συγγενείς, φίλους και συμπατριώτες συμμετέχοντας ενεργά σε οικογενειακά και κοινωνικά γεγονότα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων