23/01/2019 23/01/2019 Σε συστράτευση, πρωτίστως, προσευχής για την Μακεδονία κάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου. Αυτό που διακυβεύεται, τόνισε, είναι υψηλό και μεγάλο και εξέπεμψε μήνυμα με σαφείς αποδέκτες: «Ο καθένας μας να πράξει το καθήκον του κοιτώντας την ψυχή του και την συνείδησή...
23 Ιανουαρίου, 2019 - 9:20

Μητρ. Σερρών: Να μην κρυφτούμε από την ευθύνη

Διαδώστε:
Μητρ. Σερρών: Να μην κρυφτούμε από την ευθύνη

Σε συστράτευση, πρωτίστως, προσευχής για την Μακεδονία κάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου.

Αυτό που διακυβεύεται, τόνισε, είναι υψηλό και μεγάλο και εξέπεμψε μήνυμα με σαφείς αποδέκτες: «Ο καθένας μας να πράξει το καθήκον του κοιτώντας την ψυχή του και την συνείδησή του. Γιατί απ’ όλο τον κόσμο μπορούμε να ξεφύγουμε αλλά από τη ψυχή μας και την συνείδησή μας δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, εκτός κι αν την έχουν «δολοφονήσει». Κι αλλοίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο που δολοφόνησε την συνείδηση και την ψυχή του. Αυτός είναι άξιος πολλών δακρύων και πολλών θρήνων»

Ο κ. Θεολόγος ευχήθηκε το 2019 να είναι χρόνος αναδημιουργίας και καινούργιας αρχής, υπογραμμίζοντας την ρευστή πολιτική κατάσταση. Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα κάλεσε «να μην κρυφθούμε από την ευθύνη μας αλλά να πράξουμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας, στην Μακεδονία και την ελευθερία που παραλάβαμε από τους πατέρες μας. Να μην αγνοήσουμε την πατρίδα αλλά να αγωνιστούμε, όπως οι πατέρες μας, για την αξιοπρέπειά της για αυτό είναι που αληθές και αυτονόητο».

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης εξήρε το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο. Η εκπλήρωση του οράματος του Μαξιμείου συντελείται , όπως ανέφερε, με την φιλότιμη και εθελοντική προσπάθεια όσων υπηρετούν σε αυτό.

Η παρακαταθήκη του κυρού Μαξίμου που υλοποιήθηκε με πολλούς κόπους και αντιξοότητες, θα πρέπει, υπογράμμισε, να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστίες απηύθυνε προς όσους με πολλούς κόπους και αντιξοότητες υποστηρίζουν ηθικά και υλικά τις δράσεις του ιδρύματος.

Ο κ. Θεολόγος απέδωσε τα εύσημα και στον υπεύθυνο του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου, ιερέα Ιορδάνη Θεμελίδη.

Η λειτουργία του Μαξιμείου, επισήμανε, στηρίζεται από τους ιερείς και τις ενορίες και κατ’ επέκταση από τον ΣερραΪκό λαό που προσφέρει από το υστέρημά του.

Παρομοίασε το πνευματικό κέντρο της ΙΜΣΝ με μια ανοιχτή αγκαλιά, υπογραμμίζοντας ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν και να χαρούν τον καρπό που προσφέρεται σε αυτό το ίδρυμα.

Προέτρεψε, επίσης, τους πιστούς να μην επηρεάζονται από τις αντιξοότητες αλλά να ενισχύεται η αποφασιστικότητά τους, καθώς γνωρίζουν ότι κάνουν το σωστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων