13/02/2023 13/02/2023 Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονισθεί από το δράμα του λαού της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βορείου Συρίας, που τόσο αναπάντεχα, τα ξημερώματα της παρελθούσης Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, κτυπήθηκαν από την καταστροφική μανία ενός ιδιαιτέρως μεγάλης ισχύος σεισμού 7,8 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ και πλήθος άλλων ισχυρότατων μετασεισμών. Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών...
13 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 - 14:09

Ανάσα ανακούφισης από την Εκκλησία των Σερρών στους σεισμοπλήκτους Συρίας και Τουρκίας

Διαδώστε:
Ανάσα ανακούφισης από την Εκκλησία των Σερρών στους σεισμοπλήκτους Συρίας και Τουρκίας

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονισθεί από το δράμα του λαού της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βορείου Συρίας, που τόσο αναπάντεχα, τα ξημερώματα της παρελθούσης Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, κτυπήθηκαν από την καταστροφική μανία ενός ιδιαιτέρως μεγάλης ισχύος σεισμού 7,8 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ και πλήθος άλλων ισχυρότατων μετασεισμών.

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης κινουμένη πάντοτε στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης, που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο και μάλιστα πονεμένο, ανέλαβε την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο και της σχετικής αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοηθείας στους σεισμοπλήκτους της Συρίας και της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών, συγκεντρώθηκε, από όλες τις ενορίες της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, ανθρωπιστική βοήθεια, που περιλαμβάνει:

4.600 τεμ. εμφιαλωμένα νερά

1.500 τεμ. γάλας μακράς διαρκείας

1 τόνο ρυζιού και

250 τεμ. καινούργια κλινοσκεπάσματα,

Η ανθρωπιστική βοήθεια, δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα αποσταλεί στους κατοίκους των πληγεισών από τον φοβερό σεισμό περιοχών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων