23/12/2020 23/12/2020 Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 807.000 ευρώ συγκέντρωσε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης κατά τη διάρκεια του έτους, παρά τις εξαιρετικές δυσκολίες του 2020. Γι’ αυτό το λόγο θέλησε να κάνει, με το παρακάτω κείμενο, ειδική μνεία «στον φιλότιμο λαό, που ανταποκρίνεται πάντα στο προσκλητήριο αγάπης της Εκκλησία των Σερρών», αλλά και να δημοσιεύσει...
23 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2020 - 16:08

Διακονία χριστιανικής φιλαδελφίας της Εκκλησίας των Σερρών (2020)

Διαδώστε:
Διακονία χριστιανικής φιλαδελφίας της Εκκλησίας των Σερρών (2020)

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 807.000 ευρώ συγκέντρωσε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης κατά τη διάρκεια του έτους, παρά τις εξαιρετικές δυσκολίες του 2020. Γι’ αυτό το λόγο θέλησε να κάνει, με το παρακάτω κείμενο, ειδική μνεία «στον φιλότιμο λαό, που ανταποκρίνεται πάντα στο προσκλητήριο αγάπης της Εκκλησία των Σερρών», αλλά και να δημοσιεύσει το πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

«Η διακονία της Εκκλησίας μας στον κόσμο εκδηλώνεται πάντοτε ως μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και αγάπης. Αυτήν την αγάπη και μάλιστα εμπράκτως αγωνίζεται να προσφέρει και η Εκκλησία των Σερρών, στο μέτρο των δυνατοτήτων της προς όλους τους αδελφούς μας, που την έχουν ανάγκη καθημερινώς. Για την εφετεινή χρονιά, και παρά τις δυσμενέστατες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η φιλανθρωπική διακονία αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, ανήλθε στο ποσόν των 807.000 ευρώ (Ιανουάριος 2020 – Δεκέμβριος 2020).

Καθ’ όλον αυτόν τον χρόνο, και όταν ακόμη είχε επιβληθεί απαγορευτικό (lockdown) μετακινήσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίον ως γνωστόν περιελάμβανε και το κλείσιμο των Ιερών Ναών, όλες οι φιλανθρωπικές δομές της Εκκλησίας των Σερρών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Ξενώνας φιλοξενίας, Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο κ.λπ.) παρέμειναν και παραμένουν ανοιχτές, τηρουμένων πάντοτε των αναγκαίων μέτρων, για την στήριξη των αναγκεμένων αδελφών μας.

Ειδικώτερον, για τον μήνα Δεκέμβριο, δόθηκαν μέχρι της σήμερον, τακτικά και έκτακτα βοηθήματα, ύψους 25.000 ευρώ, από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, για την μηνιαία οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών, την έκτακτη κάλυψη επειγόντων περιστατικών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών κ.τ.λ.. Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, προχώρησε στην προσφορά αναγκαίου υγειονομικού υλικού και 155 νοσοκομειακών στολών, προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι αυξημένες, λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας, ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ωσαύτως, προσεφέρθη ικανή ποσότητα προϊόντων πρώτης διατροφικής ανάγκης σε 350 εμπερίστατους συνανθρώπους μας, για το εόρτιο τραπέζι τους. Μετά δε από σχετικό αίτημα, προσεφέρθησαν διάφορα αναγκαία είδη στο Κατάστημα Κρατουμένων Νιγρίτης.

Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας, ως και διάφοροι κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, παρά τις πολλές οικονομικές δυσκολίες και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, ανταποκρίνονται πάντοτε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό και με πολύ ευγένεια και καλωσύνη στο προσκλητήριο αγάπης της Εκκλησίας των Σερρών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων