11/07/2020 11/07/2020 Δηλώσεις για την χτεσινή απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί παραχώρησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος όπου τόνισε χαρακτηριστικά:  “Η σημερινή αναίτια και αναχρονιστική απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί γυρίζει το ρολόι του ιστορικού χρόνου 567 χρόνια πίσω. Είναι ημέρα οδύνης...
11 Ιουλίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 9:51

“Είναι ημέρα οδύνης για τη χριστιανοσύνη”

Διαδώστε:
“Είναι ημέρα οδύνης για τη χριστιανοσύνη”

Δηλώσεις για την χτεσινή απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί παραχώρησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος όπου τόνισε χαρακτηριστικά:

 “Η σημερινή αναίτια και αναχρονιστική απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί γυρίζει το ρολόι του ιστορικού χρόνου 567 χρόνια πίσω. Είναι ημέρα οδύνης και βαθύτατου προβληματισμού για ολόκληρη την χριστιανοσύνη,τον οικουμενικό ελληνισμό,την πατρίδα και την Εκκλησία μας αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Κινήσεις όπως η σημερινή είναι πολλαπλώς επιζήμιες καθώς δημιουργούν ψυχικά ρήγματα στην επικοινωνία των δύο λαών, δεν βοηθούν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας αλλά και στον ευρωπαικό προσανατολισμό της Τουρκίας. Η προσευχή και η σκέψη μας αυτές τις στιγμές είναι ιδιαιτέρως μαζί με το μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η σημερινή ημέρα θα αφήσει στην παγκόσμια ιστορική μνήμη ένα ιδιαιτέρως μελανό αποτύπωμα .”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων