12/03/2024 12/03/2024 Ένας από τους ευγενείς οραματισμούς της Σερραϊκής Εκκλησίας και φιλόκαλο αίτημα του «Σωματείου Φίλων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης», αλλά και συνόλου της κοινωνίας της επαρχίας Βισαλτίας, η εκ βάθρων δηλαδή αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη του εμβληματικού κτιρίου της κλειστής αγοράς, ιδιοκτησίας του Iερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποιήσεως, από σήμερα,...
12 Μαρτίου, 2024 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 15:25

Ένας πολυδύναμος φάρος πολιτισμού υλοποιείται στη Νιγρίτα

Διαδώστε:
Ένας πολυδύναμος φάρος πολιτισμού υλοποιείται στη Νιγρίτα

Ένας από τους ευγενείς οραματισμούς της Σερραϊκής Εκκλησίας και φιλόκαλο αίτημα του «Σωματείου Φίλων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης», αλλά και συνόλου της κοινωνίας της επαρχίας Βισαλτίας, η εκ βάθρων δηλαδή αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξη του εμβληματικού κτιρίου της κλειστής αγοράς, ιδιοκτησίας του Iερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποιήσεως, από σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Στη 1:30 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημερώσεως για το ως είρηται έργο, για την υλοποίηση του οποίου, η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών «ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.» ενέκρινε επενδυτικά σχέδια δημοσίου χαρακτήρος του προγράμματος CLLD/LEADER,ΠΑΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας δημόσια χρηματοδότηση ύψους 600.000,00€.

Το έργο προβλέπεται να παραδοθεί έως τα μέσα του έτους 2025 στον Iερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με σκοπό την αξιοποίησή του ως πολυδύναμου πνευματικού κέντρου, που η πόλη της Νιγρίτης, δυστυχώς, εστερείτο εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σερρών «ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.», ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κελεμπέκης, ως Πρόεδρος του «Σωματείου Φίλων Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης» και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων