06/01/2023 06/01/2023  Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Επίκεντρο του εορτασμού στην Εκκλησία των Σερρών, απετέλεσε ο ιερός Μητροπολιτικός Ναός  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ιερούργησε και τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού των υδάτων, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Παραβρέθηκαν  οι...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:08

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Θεοφάνεια στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Θεοφάνεια στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Επίκεντρο του εορτασμού στην Εκκλησία των Σερρών, απετέλεσε ο ιερός Μητροπολιτικός Ναός  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ιερούργησε και τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού των υδάτων, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Παραβρέθηκαν  οι Βουλευτές του Νομού Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή, Θ. Λεονταρίδης, Αν. Χατζηβασιλείου, Κ. Μπούμπας και Ελ. Αβραμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου Σερρών, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Ν. Φαρμάκης, ο Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε.Σ. κ. Σ. Κοτσαμπάς, οι στρατιωτικές, αστυνομικές και λοιπές αρχών καθώς και οι πιστοί που υπερεπλήρωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό της πρωτευούσης πόλεως του Νομού Σερρών.

Στις 11:00 το πρωΐ, στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδος των Αγ. Αναργύρων Σερρών, τελέσθηκε από τον Σεβ. κ. Θεολόγο, η ιερά τελετή της καταδύσεως του Τιμ. Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων, με την συμπροσευχητική παρουσία των τα πρώτα φερόντων της πόλεως και του Νομού και μεγάλου πλήθους πιστών.

Εφέτος, του εξαιρετικού καιρού βοηθούντος, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να βουτήξουν στα νερά της τεχνητής λίμνης, προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο πρώτος από αυτούς έλαβε ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο έναν χρυσό σταυρό, ενώ σε όλους ο Σεβασμιώτατος χάρισε μαζί με την ευλογία του και από μία εικόνα της «Παναγίας Πονολυτρίας», ευχόμενος χρόνια πολλά, ευλογημένα, φωτισμένα και άγια.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς το πυκνώς συγκεντρωμένο πέριξ της λίμνης πλήθος, ο Ποιμενάρχης των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος ανέφερε: «Σήμερα και πάντοτε, το φως είθε να είναι το πρώτο ζητούμενο στη ζωή μας. Εκείνο το φως που θεραπεύει, φωτίζει, αγιάζει, και παρηγορεί τη ζωή μας. Το Φως του Χριστού! Αυτό το φως εύχομαι να καταυγάζει, να εμπνέει, να οδηγεί, να θερμαίνει και να αγιάζει  την ψυχή όλων μας! Με πίστη στο Χριστό ,αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αλληλοκατανόηση, ενωμένοι, φωτισμένοι και αγιασμένοι, να πορευθούμε για να αγωνισθούμε για ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον για την πόλη, την Πατρίδα, τον κόσμο. Χρόνια πολλά Σερραίες και Σερραίοι αδελφοί μου, ευλογημένα και φωτισμένα, με την χάρη του επιφανέντος Κυρίου μας. Αμήν!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων