22/12/2023 22/12/2023 Τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στρατιώτες, μαθητές και μαθήτριες, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε αρχικώς, στις 11:00 το πρωΐ, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος ΠΖ, κ. Αδ. Σαρρή και την στρατιωτική χορωδία του στρατοπέδου, η οποία, έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα,...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 16:10

Εόρτια κάλαντα έψαλαν στρατιώτες και μαθητές στον Μητροπολίτη Σερρών

Διαδώστε:
Εόρτια κάλαντα έψαλαν στρατιώτες και μαθητές στον Μητροπολίτη Σερρών

Τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στρατιώτες, μαθητές και μαθήτριες, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε αρχικώς, στις 11:00 το πρωΐ, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος ΠΖ, κ. Αδ. Σαρρή και την στρατιωτική χορωδία του στρατοπέδου, η οποία, έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα, υπό την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή και τους στρατιώτες του Συντάγματος για τον επιδεικνυόμενο πάντοτε σεβασμό προς την μητέρα Εκκλησία, ευχόμενος στον μεν κ. Σαρρή την εξ ύψους ενίσχυση στα πολυεύθυνα καθήκοντά του, στους δε στρατιώτες καλή θητεία και κάθε προκοπή στην ζωή τους.

Ακολούθως, στις 12:00 το μεσημέρι, 30 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σερρών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο στο Επισκοπείο, στον οποίο έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Τα παιδιά εξέφρασαν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον πνευματικό τους πατέρα, ψάλλοντας και προσφέροντάς του διάφορα δώρα καθώς και το ημερολόγιο, το οποίο εξέδωσε το σχολείο τους για το νέο έτος 2024 και είναι αφιερωμένο σε ομαδικά σχολικά παιχνίδια παλαιοτέρων εποχών.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες σε όλους επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, προς πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρεπή εορτασμό της μεγάλης χριστιανικής εορτής, της γεννήσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων