13/11/2023 13/11/2023 Στιγμές ευφρόσυνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 500 και πλέον φίλοι και συνεργάτες, καθηγητές και μαθητές του «Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, χθες, στην μεγάλη αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Elpida Resort» της πόλεως των Σερρών, με αφορμή την ετήσια συνεστίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε και εφέτος με...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 14:06

Ετήσια συνεστίαση της μεγάλης οικογενείας του «Μαξιμείου Ιδρύματος» της Εκκλησίας των Σερρών

Διαδώστε:
Ετήσια συνεστίαση της μεγάλης οικογενείας του «Μαξιμείου Ιδρύματος» της Εκκλησίας των Σερρών

Στιγμές ευφρόσυνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 500 και πλέον φίλοι και συνεργάτες, καθηγητές και μαθητές του «Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, χθες, στην μεγάλη αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Elpida Resort» της πόλεως των Σερρών, με αφορμή την ετήσια συνεστίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε και εφέτος με εξαιρετική επιτυχία για 18η χρονιά από του έτους 2003.

Μετά την γενομένη προσευχή της τραπέζης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο Γενικός Διευθυντής του «Μαξιμείου», αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιορδάνης Θεμελίδης, με αφορμή την εφετεινή συμπλήρωση 25 ετών (1998-2023) αγλαοκάρπου λειτουργίας του ακτινοβόλου αυτού φάρου της Σερραϊκής Εκκλησίας,  αναφέρθηκε στην λαμπρά πορεία του Ιδρύματος, που αποτελεί καρπό της ανυστάκτου και φιλοκάλου ποιμαντικής φροντίδος του μακαριστού Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου, εγκαινιασθέντος την 7η Νοεμβρίου 1998, υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ο π. Ιορδάνης ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγο για την πατρική φροντίδα, το συνεχές ενδιαφέρον και την έμπρακτη, πνευματική μέριμνά του για την πρόοδο και προκοπή της πνευματικής αυτής κυψέλης της Εκκλησίας των Σερρών, όπου θεραπεύονται κατά τρόπο άριστο οι τέχνες και ο πολιτισμός και στεγάζονται στον ίδιο φιλόξενο χώρο, με τους δύο επιπλέον ορόφους, που προσετέθησαν το έτος 2009 και άλλες πνευματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Εκκλησίας των Σερρών, όπως λ.χ. η πολυθεματική Βιβλιοθήκη «Μυριόβιβλος» με 35.000 βιβλία, οι συνάξεις της Σχολής γονέων, τα μαθήματα σπουδής στους αρχαίους κλασσικούς συγγραφείς, το ιατρείο και το φαρμακείο κοινωνικής αντιλήψεως, η παιδική ορχήστρα – χορωδία, η χορωδία νέων, η παραδοσιακή χορωδία, ο Σύλλογος τριτέκνων Σερρών, η Σχολή παραδοσιακών χορών και οργάνων, το τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα μουσικά σχολεία κ.λπ..

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε τον π. Ιορδάνη για την συγκινητική του προσλαλιά, καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, τα έντιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Μαξιμείου», τους διδασκάλους και διδασκόμενους, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, τους φίλους, τους συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες του Πνευματικού αυτού Κέντρου, αλλά και την Σερραϊκή κοινωνία, που στηρίζουν με έναν συγκλονιστικό τρόπο, ηθικά και υλικά αυτήν την προσπάθεια της Εκκλησίας, γεγονός που γεμίζει όλους με ελπίδα και αισιοδοξία. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σε όλους πατρικές ευχές και πολλές ευχαριστίες για την καρποφόρο και ευλογημένη συνεργασία και προσφορά τους προς δόξαν Θεού, χαρά της Εκκλησίας και στηριγμό του λαού του Θεού, ιδίως δε της χρυσής ελπίδος του τόπου μας, της νεολαίας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, αφού επέδωσε τα διπλώματα στους πτυχιούχους των Σχολών βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας του «Μαξιμείου», επικαλέσθηκε σε όλους δαψιλή την χάρη και την ευλογία του αγίου Θεού στη ζωή και τα τίμια έργα τους, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία, προκοπή και πλούσια καρποφορία στις δραστηριότητές τους.

Τέλος, τα ταλαντούχα μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας-χορωδίας του «Μαξιμείου», απέδωσαν αριστοτεχνικώς τραγούδια της πλούσιας παράδοσής μας, δίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα χαράς και ευφροσύνης στην εκδήλωση, που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν, αρκετοί εκ των οποίων με ζωντάνια και παλμό έσυραν τον χορό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων