12/03/2024 12/03/2024 Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Μετά την γενομένη εναρκτήρια προσευχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, με αφορμή την επί θύραις είσοδο στην κατανυκτικότατη περίοδο της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, ανέπτυξε, με πατερικές και αγιογραφικές...
12 Μαρτίου, 2024 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 15:41

Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

Διαδώστε:
Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Μετά την γενομένη εναρκτήρια προσευχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, με αφορμή την επί θύραις είσοδο στην κατανυκτικότατη περίοδο της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, ανέπτυξε, με πατερικές και αγιογραφικές αναφορές, σκέψεις ωφέλιμες και επιστηρικτικές για το προκείμενο πνευματικό, αγιαστικό και ιεραποστολικό έργο των κληρικών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε διεξοδικά σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τους εφημερίους, σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας, καθώς και σε άλλα ζητήματα που πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ποιμαντικώς, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις και διευκρινήσεις.

Ετόνισε, τέλος, πως όλοι πρέπει να εργαζόμεθα φιλοπόνως στον αμπελώνα της Εκκλησίας μας, η οποία αγρυπνεί και εργάζεται με γνώμονα πάντοτε την Ευαγγελική αλήθεια, με νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα επί των επάλξεων του ιερού καθήκοντος και της ποιμαντικής ευθύνης, που έχει απέναντι στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος δέχθηκε στο γραφείο του στο Επισκοπείο Σερρών, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Στεργιούλα, συνοδευόμενο από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών κ.κ. Ανδρέα Θεοδωρίδη και Παντελεήμονα Ελευθεριάδη, με τους οποίους είχε μακρά και εγκάρδια συζήτηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων