27/04/2023 28/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ανακοίνωσε την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να ανακαλέσει το αίτημα της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατά χρήση παραχώρηση δύο κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά», με σκοπό τη δημιουργία παιδικού σταθμού με δικές της δαπάνες. Σε συνέντευξη Τύπου ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την απόφαση του η...
27 Απριλίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 1:05

Η Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης ανακαλεί το αίτημα της για το στρατόπεδο «Παπαλουκά»

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης ανακαλεί το αίτημα της για το στρατόπεδο «Παπαλουκά»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ανακοίνωσε την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να ανακαλέσει το αίτημα της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατά χρήση παραχώρηση δύο κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά», με σκοπό τη δημιουργία παιδικού σταθμού με δικές της δαπάνες.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την απόφαση του η οποία πάρθηκε, κι ενώ έχει στα χέρια του τη σύμβαση που έλαβε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση, διαπιστώνοντας ότι η υφιστάμενη εκκρεμότητα περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δύο πρώην στρατοπέδων δημιουργεί εντάσεις και ουσιαστικά αδυνατίζει τον κοινό αγώνα ώστε να λήξει το συντομότερο με μεθοδικές κινήσεις ή χρονίζουσα από δεκαετίες αύτη εκκρεμότητα, επ’ ωφελεία πάντοτε του Σερραϊκού λαού.

 

«Υπέρβαση της Εκκλησίας»

Ο Μητροπολίτης Σερρών τόνισε αυτή η απόφαση δεν είναι υποχώρηση αλλά είναι υπέρβαση της τοπικής εκκλησίας για την αγάπη προς το λαό της υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία συντάσσεται με όλους τους παράγοντες, τους βουλευτές, το Δήμο Σερρών κ.α. για να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των στρατοπέδων αφού όπως τόνισε η λύση του θέματος πρέπει να είναι πολιτική. «Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά μέγιστο τρόπο τις δυνατότητες που έχουμε. Το αίτημα αυτό θα γίνει πιο δυνατό αν είμαστε όλοι μαζί» είπε ο Μητροπολίτης Σερρών ενώ τόνισε:

«Η εκκλησία κάνει μία υπέρβαση για να δείξει αυτό το οποίο είναι η πραγματικότητα, το ενδιαφέρον της και τη στοργή της για το λαό Του Θεού. Και αυτό που επρόκειτο να κάνει και τα το κάνει είναι προς όφελος του Σερραϊκού λαού. Δεν θα φέρναμε παιδιά από τον πλανήτη Άρη, ούτε οικογένειες από έναν άλλο πλανήτη. Σερραίοι θα ωφελούνταν» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος επανέλαβε ότι το αίτημα της Εκκλησίας για την παραχώρηση των κτιρίων έγινε πριν πέντε χρόνια, ότι δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον κ. Χαρδαλιά όταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επισκεφθεί τις Σέρρες και ότι πριν από λίγες μέρες είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Δήμου.

 

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος είπε:

«Μετά από προσευχή και βαθειά περίσκεψη, υπερβαίνοντας μακροθύμως την απορία για την αρχική από άλλους παράγοντες «θερμόαιμη» διαχείριση του θέματος, καθιστούμε γνωστόν ότι:

1. Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης ευχαριστεί εγκαρδίως και δικαίως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) για την ουσιαστική και θετική ανταπόκριση στο αίτημα της τοπικής μας Εκκλησίας για κατά χρήση παραχώρηση δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο πρ. Στρατόπεδο Παπαλουκά Σερρών για την δημιουργία, με δαπάνες της τοπικής μας Εκκλησίας, παιδικού σταθμού. Αυτό το όραμα για την ’Εκκλησία μας παραμένει πάντοτε επίκαιρο και υπομνηστικό του χρέους της .

2. Επειδή επιθυμεί διακαώς να ενισχύσει, ηθικώς και με οιονδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο χρειαστεί, τον δίκαιο αγώνα πού για δύο και πλέον δεκαετίες διεξαγάγουν φιλοτίμως οι κατά καιρούς δημοτικές αρχές τού τόπου μας , τις οποίες και συγχαίρουμε, προτίθεται να ανακαλέσει το ώς είρηται αίτημα της προς το ΥΠΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει στα χέρια της προς υπογραφή την σχετική σύμβαση για την ολοκλήρωση της παραχωρήσεως.

3. Συντάσσεται ανεπιφυλάκτως με την εύλογη επιθυμία, των τοπικών αρχόντων, των θεσμικών παραγόντων και τού Σερραϊκού λαού, που αποτελεί το ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας προς τούς αρμοδίους φορείς του ΥΠΕΘΑ για εξαίρεση σε σύντομο χρονικό διάστημα ειρηνικής, λειτουργικής, ρεαλιστικής και σύννομου λύσεως στο ταλανίζον αυτό θέμα . Η πόλη των Σερρών έχει ανάγκη από επιπλέον χώρους πρασίνου, αθλήσεως, ψυχαγωγίας, (λ.χ. ανοικτό θέατρο) ξεκούρασης, πολιτισμού (λ.χ. αρχαιολογικό και νεώτερο Μουσείο ) και ανθρωπιάς (δομές φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης ). Προς τούτο απαιτείται σύμπνοια , ενότητα, σωστός σχεδιασμός. Η Εκκλησία μας, ως προκύπτει και από την παραπάνω ενέργεια της, έμπρακτα επιθυμεί να βοηθήσει.

4. Απευθύνει θερμή έκκληση προς τούς παράγοντες, την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και την Κυβέρνηση να δούνε με την μεγίστη δυνατή κατανόηση και με θετική οπωσδήποτε διάθεση το ανωτέρω δίκαιο αίτημα τού Σερραϊκού λαού, και να δώσουν, σε συνεννόηση με τούς τοπικούς παράγοντες και χωρίς ανώφελες αντεγκλήσεις σύντομα την αρμόζουσα και ρεαλιστική διέξοδο και λύση. Οι Σέρρες θα τούς ευγνωμονούν».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών για την παραχώρηση έκτασης στο Στρατόπεδο «Παπαλουκά»

Νέα ανακοίνωση της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης για την παραχώρηση ακινήτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας

 

(Πηγή: ertnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων