21/12/2023 21/12/2023 Τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους, μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού και του Πειραματικού Σχολείου Σερρών, στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα 120 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους και άκουσε από τους μικρούς αγγελιοφόρους...
21 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 19:28

Καλανδιστές των Χριστουγέννων «πλημμύρισαν» το Επισκοπείο Σερρών

Διαδώστε:
Καλανδιστές των Χριστουγέννων «πλημμύρισαν» το Επισκοπείο Σερρών

Τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν με τις γλυκόλαλες φωνές τους, μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού και του Πειραματικού Σχολείου Σερρών, στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα 120 και πλέον παιδιά, συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους και άκουσε από τους μικρούς αγγελιοφόρους της γεννήσεως του Χριστού τα παραδοσιακά κάλαντα. Ακολούθως, τους μίλησε πατρικώς, για το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της ενανθρωπήσεως του Κυρίου, αναπτύσσοντας ευκαιρίες διαλόγου, μέσα σε κλίμα αγάπης και απλότητος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά, επίσης, για την θεμελιώδη αξία και την σπουδαία συνεισφορά της οικογενείας, που αποτελεί το λίκνο της ζωής και της υγιούς αναπτύξεως του ανθρώπου, ως επίσης και την μεγάλη συνεισφορά του σχολείου στην διαμόρφωση ακεραίων και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Τα παιδιά, με την σειρά τους, ευχαρίστησαν με τον δικό τους άμεσο και ανεπιτήδευτο τρόπο τον πνευματικό τους πατέρα για την διαχρονική πατρική του δοχή και αγάπη και του προσέφεραν δώρα, γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες σε όλους επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, προς πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρεπή εορτασμό της μεγάλης χριστιανικής εορτής, της γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων