30/09/2019 30/09/2019 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών, έλαβε χώρα η πρώτη σύναξη ιερέων υπευθύνων νεότητος και κατηχητών της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, για το  ιεραποστολικό έτος 2019-2020. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η σύναξη εκίνησε το εσπέρας της Κυριακής με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 16:30

“Το κατηχητικό έργο αποτελεί ιερό χρέος της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Το κατηχητικό έργο αποτελεί ιερό χρέος της Εκκλησίας”

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών, έλαβε χώρα η πρώτη σύναξη ιερέων υπευθύνων νεότητος και κατηχητών της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, για το  ιεραποστολικό έτος 2019-2020.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η σύναξη εκίνησε το εσπέρας της Κυριακής με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Στη συνέχεια, έπειτα από το πλούσιο κέρασμα που δόθηκε σε όλους τους συνέδρους, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, Αρχιμ. Νεκτάριος Καϊμακάμης, στην σύντομη προσλαλιά του, τόνισε αφενός μεν την διαρκή και μοναδική αξία του κατηχητικού έργου στην Εκκλησία, ιδιαίτερα δε μέσα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αφετέρου δε την ανάγκη της ενισχύσεως αυτής της ποιμαντικής διακονίας με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις.

Ακολούθως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους ιερείς και τους κατηχητές για την προθυμία και τον ιεραποστολικό τους ζήλο, έθεσε τις βασικές αρχές αλλά και τον σκοπό της κατηχητικής διακονίας της Εκκλησίας μας για την νεότητα για την νέα ιεραποστολική-κατηχητική χρονιά. Ο Σεβ. τόνισε χαρακτηριστικά  πως «το κατηχητικό έργο ως έκφραση της ποιμαντικής ευθύνης και αποστολής της Εκκλησίας μας αποτελεί πρώτιστο και ιερό χρέος Της κατά την εντολή του ιδίου του Κυρίου μας και αποσκοπεί στην εκκλησιαστικοποίηση του φρονήματός μας και στην αυθεντική βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της εν Χριστώ σωτηρίας του ανθρώπου». Κάλεσε επίσης τους παρευρισκομένους σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. 

Τέλος, ο Σεβ. επέδωσε τους εφετεινούς διορισμούς των κατηχητών και κατηχητριών, ευχαριστώντας τους θερμώς για την προθυμία και την καλή τους εργασία στον τόσο ευαίσθητο και ευλογημένο χώρο της νεότητος, ευχόμενος σε όλους πλούσια την ευλογία του Θεού στην ζωή και τό  έργο τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων