17/04/2024 17/04/2024 Καθώς με τη χάρη του Θεού, διανύουμε το τελευταίο στάδιο της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οδεύοντας προς την αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των πανσέπτων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, η αγία Εκκλησίαμας καλεί να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, ώστε «ψυχαῖς καθαραῖς καίἀρρυπώτοις χείλεσι», να συμπορευθούμε βιωματικώς με τον προς το εκούσιον Πάθος...
17 Απριλίου, 2024 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 10:11

Μυσταγωγική εκδήλωση με επίκαιρους ύμνους στην Εκκλησία των Σερρών

Διαδώστε:
Μυσταγωγική εκδήλωση με επίκαιρους ύμνους στην Εκκλησία των Σερρών

Καθώς με τη χάρη του Θεού, διανύουμε το τελευταίο στάδιο της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οδεύοντας προς την αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των πανσέπτων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, η αγία Εκκλησίαμας καλεί να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, ώστε «ψυχαῖς καθαραῖς καίἀρρυπώτοις χείλεσι», να συμπορευθούμε βιωματικώς με τον προς το εκούσιον Πάθος ερχόμενον Σωτήρα και Κύριό μας.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με την ευκαιρία της ευλογητής ελεύσεως της χαρυτοβρύτου Κάρας της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της αθληφόρου, εκ της ιεράς Μονής Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων, στον ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, την παρελθούσα Κυριακή 14 Απριλίου 2024, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης πραγματοποίησε, σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στον ως είρηται ιερό Ναό των Σερρών, στις 7:30 το απόγευμα, μυσταγωγική εκδήλωση με ύμνους της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, υπό τον τίτλο: «Ἰδού καιρός εὐπρόσδεκτος, ἰδού καιρός μετανοίας», από την Χορωδία βυζαντινής μουσικής του «Μαξιμείου» Ιδρύματος της Σερραϊκής Εκκλησίας, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Γ. Ζαρκαντζά.

Σκοπός της εκδηλώσεως αυτής ήταν η διά της παραδοσιακής βυζαντινήςυμνογραφίας, βιωματική και πνευματική εισόδευση στην ψυχοστηρικτική ατμόσφαιρα της αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.
Την αρτίως οργανωμένη εκδήλωση παρουσίασε καταλλήλως στους παρευρισκομένους πιστούς, που κατέκλυσαν τον εμβληματικό Ναό των Σερρών, ο Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του ιερού Ναόυ Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Καμπερίδης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Αποστολόπουλος, Ηγούμενος της ιεράς Μονής Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων, ο αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Ξυλάρας, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο ιερός Κλήρος της Εκκλησίας των Σερρών και μέγα πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη με θερμούς λόγους τόσο τον καλό και φιλόπονο Προϊστάμενο του ιερού Ναού, π. Χριστόδουλο και τους εκλεκτούς του συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς, για την πρωτοβουλία διοργανώσεως της εκδηλώσεως, όσο και τον εκλεκτό χοράρχη κ.Γ. Ζαρκαντζά και τα ταλαντούχα μέλη της βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και όλους εκείνους, που εκοπίασαν συμβάλλοντας στην διοργάνωση της εκδηλώσεως, που συγκίνησε και οικοδόμησε πνευματικώς το πολυπληθές ακροατήριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων