12/12/2023 12/12/2023 Με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και πανδήμως εορτάσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα  νεόδμητο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών. Αφ’ εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον ως είρηται περικαλλή Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 16:02

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος στις Σέρρες

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος στις Σέρρες

Με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και πανδήμως εορτάσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα  νεόδμητο ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον ως είρηται περικαλλή Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Τον θείο λόγο, κήρυξε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του μεγάλου Ιεράρχου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι μνήμες των αγίων προβάλλουν ενώπιον μας, ως ένα κάλεσμα για τον προσωπικό μας αγιασμό, αλλά και ως ευκαιρία για πνευματική διδαχή και έμπνευση.

Πανηγυρική θεία Λειτουργία

Σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου,  ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος ιερούργησε στην πανηγυρική θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών.

Προ της απολύσεως της θείας ιερουργίας ανεγνώσθη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως περί της συνδιοργανώσεως από την τοπική Εκκλησία και τον Δήμο Σερρών του 4ου Φεστιβάλ χορωδιακής θρησκευτικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «ΑΣΤΕΡΙΑ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Λ. Τζορμπατζίδη, του Βυζαντινού Χορού «Συνηχούντες», υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Χρ. Ιωαννίδη, της Πολυφωνικής Χορωδίας Ο.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Ηρ. Παναγόπουλου, της Βυζαντινής Χορωδίας του «Μαξιμείου» Ιδρύματος «Άγ. Νικήτας ο Νέος», υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Γ. Ζαρκατζά, του Βυζαντινού Χορού «ΕΥΦΩΝΟΝ» του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Σοφίας Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Στ. Ζαχαρίου και της Νεανικής Χορωδίας «Αγγέλων Φωνές» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, υπό την διεύθυνση της χοράρχου κ. Μ. Κουβακλή.

Στην ανακοίνωση αυτή μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Η τοπική μας Εκκλησία εκτός του καθαρώς αγιαστικού, κηρυκτικού, πνευματικού και φιλανθρωπικού της έργου, όπερ και πρώτον και κυρίαρχον στην ιεράν αποστολήν της λογίζεται και είναι, εργάζεται φιλοπόνως και προς την κατεύθυνσιν της καλλιεργείας, αναδείξεως και προβολής της εκκλησιαστικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συνδιοργανώνει, μαζί με τον Δήμο Σερρών, το 4ο Φεστιβάλ χορωδιακής θρησκευτικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα ‘’ΑΣΤΕΡΙΑ’’ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλεώς μας. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδηλώσεως είναι η προαγωγή, ανάδειξη και καλλιέργεια της πολιτιστικής, πνευματικής και μουσικής παραδόσεως και η πνευματική προετοιμασία για την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, τα άγια Χριστούγεννα».

Στο τέλος της θείας ιερουργίας, στην οποία συμμετείχε συμπροσευχητικώς πλήθος ευλαβών πιστών, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, αφού ευλόγησε, κατά το έθος, τα εόρτια κόλλυβα, επικαλέσθηκε πατρικώς την κραταιά προστασία και σκέπη του Αγ. Σπυρίδωνος στον ευλαβή λαό του Θεού και ευχαρίστησε ολοθύμως για την ιδιαιτέρως συγκινητική ανταπόκρισή του στο φετινό κάλεσμα της αγάπης της Εκκλησίας των Σερρών διά του φετινού «Εράνου Αγάπης», που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

 

 

 

                                                                    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων