24/08/2023 24/08/2023 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και η Αγιοταφική Αδελφότητα προσεύχονται στον Πανάγιο Τάφο για την ενίσχυση των πυροπαθών στη χώρα μας.  Αυτό είπε ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου, υποδεχόμενος τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο μαζί με προσκυνητές από την περιοχή που διαποιμαίνει. Αναλυτικότερα, την αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, το κατ’εξοχήν προσκύνημα των Αγ. Τόπων και...
24 Αυγούστου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 21:11

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος προσεύχεται στον Πανάγιο Τάφο για την ενίσχυση των πυρόπληκτων – Τι είπε στον Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος προσεύχεται στον Πανάγιο Τάφο για την ενίσχυση των πυρόπληκτων – Τι είπε στον Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και η Αγιοταφική Αδελφότητα προσεύχονται στον Πανάγιο Τάφο για την ενίσχυση των πυροπαθών στη χώρα μας. 

Αυτό είπε ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου, υποδεχόμενος τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο μαζί με προσκυνητές από την περιοχή που διαποιμαίνει.

Αναλυτικότερα, την αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, το κατ’εξοχήν προσκύνημα των Αγ. Τόπων και της χριστιανικής οικουμένης, όπου ευρίσκονται ο Ναός της Αναστάσεως, το πανίεροαυτό παλλάδιο της Χριστιανοσύνης, ο Φρικτός Γολγοθάς, το σημείο της αγ. Αποκαθηλώσεως, ο Πανάγιος και Ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας ως και τα λοιπά χριστοβάδιστα μέρη,επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και οι 83 ευλαβείς προσκυνητές της Εκκλησίας των Σερρών, στο πλαίσιο της οκταήμερης (20-28 Αυγούστου) ευλογητής ιεράς αποδημίας τους στην Αγ. Γη.

Το πρωΐ της Τετάρτης, ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, υποδέχθηκε και δεξιώθηκε αβραμιαίως τον Σεβ. κ. Θεολόγο και τους Σερραίους προσκυνητές στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου του παλαιφάτου και Αποστολικού Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Οσεπτός Προκαθήμενος της παμμήτορος των χριστιανικών  Εκκλησιών, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίωςτον Σεβασμιώτατο για την θερμουργόκαι πηγαία αγάπη και αφοσίωση προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την έμπρακτη στήριξη προς την Αγιοταφιτικὴ Αδελφότητα, όπως αυτή εκφράζεται με πολλούς τρόπους,υπεγράμμισε την μεγάλη αξία,ιδιαιτέρως σήμερα, της αναζωογονήσεωςτης πίστεως, η οποία  προσφέρεται ως αντίδωρο από την προσκυνηματική επίσκεψη – θεωρία στα Πανάγιαπροσκυνήματα, τα οποία ως ακτινοβόλοι φάροιαυθεντικής πνευματικότητος και ζωής, σκορπίζουν το φως του Αναστάντος Χριστού σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης τον Σεβ. κ. Θεολόγο και για την εφετεινή φιλοξενία 50 νέων του ποιμνίου του Πατριαρχείου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης στην Χρυσοπηγή Σερρών. Για 11η συνεχή χρονιά, αγόρια και κορίτσια από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ και την ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας,με την σεπτή ευλογία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, πραγματοποίησανκαι εφέτος επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα όλων των παρευρισκομένωνΣερραίων προσκυνητών, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμόκαι συγκίνηση τον Μακαριώτατο Πατριάρχη  Ιεροσολύμων για την κατά πάντα αρχοντική και πατρική του αγάπη και φιλοξενία, αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγουςσοφίας και πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε προς τους Σερραίους προσκυνητές. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στους αγωνιζομένους Αγιοταφίτες πατέρες, υπεγραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τόσο ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος, ηγέτης πνευματικός και οιακοστρόφος άριστος, στολισμένος με σπάνια  χαρίσματα  ως αυτά της ευαγγελικής απλότητος, της αμεσότητος, της  βαθειάς αγιοπνευματικής και θεολογικής καταρτίσεως και εμπειρίας, της εις βάθος γνώσεως των προβλημάτων και της ιδιαιτερότητος της περιοχής, αλλά και της διοικητικήςδεινότητος και διορατικότητος, όσο και η περί αυτόν γεραρά Αγιοταφιτική Αδελφότητα, ευλογήθηκαν ιδιαιτέρως από τον θείο Δομήτορα της Εκκλησίας μας, Κύριό μας Ιησού Χριστό, να διακονούν διαχρονικώς όχι μόνο την ποιμαντική μέριμνα ολόκληρης της εκεί διαβιούσης χριστιανικής κοινότητος, αλλά και να διαφυλάσσουν με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση, αδιάκοπα μέχρι και σήμερον τα Πανάγια προσκυνήματα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος στον «βαρύ πειρασμό» των πυρκαϊών των τελευταίων ημερών, που απετέφρωσαν μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της Πατρίδος μας, αφάνισαν περιουσίες συνανθρώπων μας,κατέστρεψαν ναούς και Μονές, αλλά το και χειρότερον αφήρεσαν αθώες ζωές αδελφών μας. Ο Σεβασμιώτατος εκζήτησε τις θεοπειθείς προσευχές του σεπτού Προκαθημένου, ώστεο Κύριός μας, διά πρεσβειών της ΥπεραγίαςΘεοτόκουαποσοβήση ταχέως τον δεινό πειρασμό  και παρηγορήση τους αδελφούς μας που επλήγησαν από την καταστροφική δύναμη της φωτιάς.Οι σοφοί πατέρες μας,ετόνισε ο Σεβ. κ. Θεολόγος, μας εδίδαξαν την ώρα του πειρασμού να εκζητούμε με καρδιακή πίστη και εμπιστοσύνη το έλεος του Θεού. Αυτό πρέπει να πράξουμε και τώρα!Το καθήκον της Εκκλησίας μας είναινα καλέσει τον λαό σε συναγερμό προσευχής για την κατάπαυση του δριμύτατου πειρασμού.

Ο Μακαριώτατος βαθύτατα συγκεκινημένο ςαπήντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και σύμπασα η Αγιοταφιτική Αδελφότητα παρακολουθούν με βα­θύ­τα­τη θλί­ψη την συγκλονιστική αυτή καταστροφή και συμ­με­τέ­χου­νστην άφατη οδύνη των Ελλήνων αδελφών, προσευχόμενοι διαπύρως, ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, υπέρ α­να­παύ­σε­ως των ψυ­χών των θυμάτων της ανείπωτης αυτής θεομηνίας, αλλά και υπέρ της ηθικής και πνευματικής ενισχύσεως και παρακλήσεως των πυροπλήκτων, που θρηνούν για τις απώλειεςανθρωπίνων ζωών εντός του οικογενειακούκαι φιλικού περιβάλλοντός τους και την καταστροφή των κόπων μιας ζωής αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Σιωνίτιδα Εκκλησία, τούτη την ώρα της σκληράς δοκιμασίαςτων πυρκαϊών, ετόνισε ο Μακαριώτατος, προσεύχεται ολοψύχως για την ενίσχυση και διαφύλαξη των ηρωϊκών δυνάμεων κατασβέσεως των πυρκαϊών, στέκεται στο πλευρό τωνσκληρώς δοκιμαζομένων Ελλήνωναδελφών, δεομένηπρος τον Κύριον,να αποστείλει εξ ουρανούδύναμιν πολλήν και πλουσίανπαράκλησιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων