19/02/2024 19/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με μεστό, συγκροτημένο και παρρησιακό λόγο, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εκθειάζει την Ομογένεια την οποία χαρακτηρίζει «μια ζωντανή και φωτεινή Ελλάδα εκτός Ελλάδος». Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του μίλησε ακόμα για τον νόμο του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου ο οποίος μόλις είχε υπερψηφιστεί...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 18:38

Ο Σερρών Θεολόγος εφ΄ όλης της ύλης για Ομογένεια, ομόφυλους, γεροντισμό

Διαδώστε:
Ο Σερρών Θεολόγος εφ΄ όλης της ύλης για Ομογένεια, ομόφυλους, γεροντισμό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με μεστό, συγκροτημένο και παρρησιακό λόγο, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εκθειάζει την Ομογένεια την οποία χαρακτηρίζει «μια ζωντανή και φωτεινή Ελλάδα εκτός Ελλάδος».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του μίλησε ακόμα για τον νόμο του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου ο οποίος μόλις είχε υπερψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σερραϊκός λαός και το θέμα του Γεροντισμού.

Συγκεκριμένα για την Ομογένειά μας, είπε πως «με πολλή χαρά, αλλά και συγκίνηση, με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, χαιρετίζω με αγάπη όλους τους εν Αμερική Ελληνες αδελφούς μας, ιδιαιτέρως δε τους Σερραίους και Σερραίες, που συγκροτούν μια ζωντανή και φωτεινή Ελλάδα εκτός Ελλάδος, κάποιες φορές μάλιστα με πιο αυθεντικό και δυναμικό αποτύπωμα, με αξιοθαύμαστη πιστότητα στην ελληνοχριστιανική μας παράδοση, με όραμα και αξιοπρέπεια.

Επιθυμώ να μεταφέρω, μέσα από τις στήλες της εφημερίδος σας, την στοργή της μητέρας Ελλάδος σε όλους σας, που με έναν τόσο δυνατό τρόπο ενσαρκώνετε τη συνέχεια, την ζωτικότητα και την ανθεκτικότητα του ελληνικού κυττάρου, που όχι μόνο επιβιώνει αλλά και μεγαλουργεί ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αδελφοί συνέλληνες της Αμερικής μη λησμονείτε την Ελλάδα μας. Εκείνη είναι η κοινή Πατρίδα και φιλόστοργη μητέρα όλων μας. Μείνετε με σταθερότητα προσηλωμένοι στο ιερό δίπολο που χαρίζει ευλογία, δύναμη, συνέχεια, προοπτική, ομορφιά, μοναδικότητα και αυθεντικότητα στο γένος μας. Κρατείστε τον Χριστό και την Ελλάδα στις καρδιές σας. Αυτά διδάξτε και στα παιδιά σας. Κυρίως με την ζωή σας. Σας ευχαριστώ!».

«Εθνικός Κήρυκας»: Σε ποια κατάσταση βρίσκει ο καινούριος χρόνος τη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και γενικότερα τον σερραϊκό λαό;

Μητροπολίτης Θεολόγος: Κατ’ αρχήν, αγαπητέ κ. Καλμούκο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγενική σας χειρονομία να θελήσετε να μεταφέρετε μέσα από την εφημερίδα σας τη μαρτυρία της Εκκλησίας των Σερρών στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ.

Η τοπική μας Εκκλησία, ως πνευματική δύναμις και θερμή συμπαραστάτης σε κάθε καλό έργο, θα συνεχίζει να εργάζεται επ’ ωφελεία πάντοτε του τόπου και των ανθρώπων του. Ενός τόπου με πολλές δυνατότητες, καθώς αποτελεί τη φυσική διέξοδο των Βαλκανίων και της Βορειοανατολικής Ευρώπης προς τη Μεσόγειο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι Σέρρες και η περιοχή τους ας μην ξεχνούμε ότι αποτελούν την γενέθλιο γη αγίων, ηρώων, αλλά και κορυφαίων πρωτεργατών του πνεύματος, της επιστήμης, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητος σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο τόπος μας είναι πολλαπλώς ευλογημένος• διαθέτει φυσικό κάλλος, ένδοξη ιστορία, λαμπρό πολιτισμό, ποικίλες δυνατότητες, και κυρίως φιλοπρόοδους, ευγενείς και εργατικούς ανθρώπους. Δυστυχώς, όμως, οι πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, η έλλειψη δημιουργικού οράματος, οι ανθρώπινες αστοχίες σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποιήσεως των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή οδήγησαν στη δημιουργία μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων, όπως η σοβαρή οικονομική ύφεσις, η δημογραφική απομείωση, η μετακίνηση νέων κυρίως ανθρώπων, εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος, προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, όπου τα όνειρα και οι δεξιότητές τους θα εκτιμηθούν και θα αξιοποιηθούν.

«Εθνικός Κήρυκας»: Ποια είναι μερικά από τα ζώπυρα ερωτήματα που απασχολούν την ενδόμυχη πάλη σας για την Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα;

Μητροπολίτης Θεολόγος: Σήμερα δημιουργούνται παγκοσμίως, οι συνθήκες εκείνες που αναδεικνύουν ένα μοντέλο ζωής, χωρίς Θεό, χωρίς τις παραδοσιακές και δοκιμασμένες αξίες, χωρίς κανόνες και αρχές, χωρίς άνοιγμα στον ουρανό και προοπτική αιωνιότητος. Προβάλλεται ένας τρόπος ζωής, στο όνομα μεν προοδευτικός, στα μάτια ελκυστικός, στην ουσία όμως αναποτελεσματικός να δώσει στον αυτοειδωλοποιημένο άνθρωπο προοπτική, ειρήνη, ελπίδα, χαρά, νόημα και άρωμα ζωής. Αναδύεται, σήμερα, με τη συμμετοχή ή και τη σιωπηρή ανοχή μας ένας νέος κόσμος, παράξενος δυσνόητος, αντιφατικός, συγκρουσιακός και κάποιες φορές επικίνδυνα αυτοκαταστροφικός. Αφύπνιση, εγρήγορση, αγώνας για να ξανακερδίσουμε όσα ιεροποιούν και ωραιοποιούν τον άνθρωπο και την ζωή του.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης στον «Εθνικό Κήρυκα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων