17/07/2023 17/07/2023 Την πανσεβάσμιο ιερά μνήμη της Αγ. ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού και σημειοφόρου εόρτασε με λαμπρότητα και η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο το ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου, η πανηγυρική θ. Λειτουργία,...
17 Ιουλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 21:44

Ο Σερρών Θεολόγος για τους Αγίους που μας βοηθούν να γνωρίσουμε το Θεό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Σερρών Θεολόγος για τους Αγίους που μας βοηθούν να γνωρίσουμε το Θεό (ΦΩΤΟ)

Την πανσεβάσμιο ιερά μνήμη της Αγ. ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της θαυματουργού και σημειοφόρου εόρτασε με λαμπρότητα και η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο το ομώνυμο ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου, η πανηγυρική θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την αγιαστική παρουσία της αφθάρτου δεξιάς χειρός της «στερρῶςἀθλησάσης» Αγ. μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Το ευωδιάζον «τῷ τῆς ἁγίας Ἀναστάσεως ἔαρι» άφθορο λείψανο της πανευφήμου μάρτυρος, εδωρήθη το έτος 1787, υπό του Μητροπολίτου Βοδενών (Εδέσσης) κυρού Τιμοθέου, στον προαναφερθέντα ιερό Ναό και έκτοτε αποτελεί δι’ αυτόν και δι’ ολόκληρο την Εκκλησία των Σερρών, τιμαλφέστατο πνευματικό θησαυρό, μόνιμο και απτό σημείο αγιασμού, «δοχεῖον, χωρητικόν και παρεκτικόν τῆς θείας χάριτος».

Προ της απολύσεως της θ. Μυσταγωγίας, ο Σεβασμιώτατος εδίδαξε τον λαό του Θεού με λόγους πνευματικούς και επιστηρικτικούς. «Οδηγοί στην πορεία μας να γνωρίσουμε τον Θεό, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι οι άγιοι, τα υπαρκτά και αξεπέραστα πρότυπα της χριστοζωής, το εφηρμοσμένο Ευαγγέλιο του Χριστού, οι αληθινοί ευεργέτες των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται μέσα στα κύματα της παρακμής, της αντινομίας, της αχαριστίας, της αμνημοσύνης.

Τιμούμε με ευγνωμοσύνη και πνευματική αγαλλίαση την καλλιπάρθενο νύμφη του Χριστού, Αγ. Μαρίνα, εκζητούντες μέσα από την καρδιά μας τις φιλανθρωπότατες πρεσβείες της προς τον Θεόν για εμάς, την πόλη μας και όλον τον κόσμον. Η αγιότητα αποτελεί ευεργεσία του Θεού προς τον άνθρωπο και δεν περιορίζεται σε μία μόνο εποχή αλλά είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας και του έργου του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία. Το άγιο Πνεύμα, ο Άλλος Παράκλητος ενεργεί πάντοτε μέσα την Εκκλησία, αναδεικνύει το φωτόμορφα τέκνα της, πλουτίζει τον ουρανό, περιτειχίζει την γη.

Η αγιότητα δεν είναι ένα ξεχασμένο όραμα, δεν είναι το χθες αλλά το αεί της Εκκλησίας, η μόνη πραγματικότητα της ζωής μας, ο καθημερινός μας αγώνας και τούτο αποδεικνύεται από τους αγίους μας, όπως και η σήμερον τιμωμένη, τους οποίους φανερώνει στο διάβα της ιστορικής μας πορείας ο Θεός, ως διδασκάλους, προστάτες και φίλους αληθινούς.

Η αγιότητα είναι μία συνεχής πρόσκληση του Θεού προς όλους τους ανθρώπους, είναι το κατεξοχήν έργο της Εκκλησίας έως της συντελείαςτων αιώνων. Η Εκκλησία είναι το εργαστήριο και το διδασκαλείο της αγιότητος μέσα στον κόσμο. Αυτή πλουτίζει τον ουρανό με αγίους που φανερώνουν στον κόσμο την παρουσία, την δόξα, την δύναμη και την αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων