08/04/2024 09/04/2024 Ομάδα 40 ελληνοκυπρίων, μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ομόλογου Συνδέσμου των Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, υπό τον γενικό τίτλο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης – Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Ανεβαίνοντας τα...
08 Απριλίου, 2024 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 1:23

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού στον Μητροπολίτη Σερρών

Διαδώστε:
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού στον Μητροπολίτη Σερρών

Ομάδα 40 ελληνοκυπρίων, μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ομόλογου Συνδέσμου των Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, υπό τον γενικό τίτλο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης – Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της λευτεριάς» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπληρώσεως 50 χρόνων Τουρκικής κατοχής (1974-2024), μεγάλου τμήματος της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Η επετειακού χαρακτήρα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024, στο κεντρικό αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, και συνδιοργανώθηκε από τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και Λεμεσού, καθώς και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Παραρτήματος Ν. Σερρών). Πραγματοποιήθηκε δε υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Περιφερειακής Ενότητος Σερρών, του Δήμου Σερραίων και της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού υποδέχθηκε στο Επισκοπείο Σερρών, φιλοφρόνως τους Κυπρίους επισκέπτες, ευχήθηκε ευλογημένο και ευχάριστο το υπόλοιπο της διαμονής τους στις Σέρρες και πλούσια την πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις τους στα προσκυνήματα της περιοχής, τους Ιερούς Ναούς και τις Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στο μείζον για τον απανταχού Ελληνισμό, εθνικό ζήτημα της Κύπρου, με αφορμή την εφετεινή συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή και παράνομη κατοχή μεγάλου τμήματός της από τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο στους ομοδόξους και ομοεθνείς αγωνιζομένους Κυπρίους αδελφούς, σύντομη δε επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίες, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου, παραμένουν ακόμη σκλαβωμένες σε έναν σκληρότατο κατακτητή.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Δ. Μικελλίδης, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των παρισταμένων, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμό και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο για την κατά πάντα αρχοντική δοχή και φιλοξενία, αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγους σοφίας και πνευματικής οικοδομής, που απηύθυνε προς τους Κυπρίους αδελφούς, εξέφρασε δε τον θαυμασμό όλων για την πίστη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής, αλλά και το επιτελούμενο σπουδαίο, πνευματικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στις δύσκολες μάλιστα σημερινές ημέρες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, προσέφερε σε όλους εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της αποψινής συναντήσεως.

Να σημειωθεί ότι, οι εκ Λεμεσού Έφεδροι Αξιωματικοί, έμπλεοι θαυμασμού και πολύτιμων πνευματικών αναμνήσεων, θα αναχωρήσουν νωρίς το πρωί της Τρίτης 9ης Απριλίου 2024, από τις Σέρρες για τη μαρτυρική νήσο της Κύπρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων