24/12/2022 24/12/2022 Μέσα στο όμορφο και εορταστικό κλίμα των ημερών, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Στην είσοδο του αμφιθεάτρου, τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών, προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης»...
24 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 16:44

Οι νέοι της Εκκλησίας των Σερρών υποδέχονται τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Οι νέοι της Εκκλησίας των Σερρών υποδέχονται τα Χριστούγεννα

Μέσα στο όμορφο και εορταστικό κλίμα των ημερών, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Στην είσοδο του αμφιθεάτρου, τα νιάτα της Εκκλησίας των Σερρών, ευαισθητοποιημένα στο φιλάνθρωπο πνεύμα των αγίων ημερών, προσέφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως, καλλιεργώντας στην πράξη τις μεγάλες αρετές της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Την εορταστική αυλαία της εκδηλώσεως, την οποία μεταξύ άλλων παρακολούθησαν οι Βουλευτές Ν. Σερρών κ. κ. Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδης, Ελ. Αβραμάκης και Κ. Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμ. Παπά κ. Δ. Νότας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Σερρών κ. Δ. Μπαλαξής, άνοιξε ζωηρά η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η οποία απέδωσε αριστοτεχνικώς κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Κ. Γκανιόπουλου.

Συμμετείχαν επίσης, παιδιά των Κατηχητικών συνάξεων των ιερών Ναών Αγ. Αντωνίου και Μαρίνης και Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, με απαγγελία ποιημάτων και διηγημάτων, με θέμα τα Χριστούγεννα και το νόημα της μεγάλης αυτής Εορτής, δίδοντας με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση, που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν.

Ακολούθως, παρουσιάσθηκε από μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών, ένα θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μ. Ιορδανίδου «Λωξάντρα».

Τέλος, η Κατηχήτρια του ιερού Ναού Αγ. Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών κ. Ελ. Βουρουτζή-Μανταδάκη, με το δοκίμιο «Η Γέννησίς Σου Χριστέ ο Θεός…» της Ν. Ιεσαί-Κασιμάτη, έδωσε σε όλους αφορμές γόνιμου αναστοχασμού, μπροστά στο μεγάλο μυστήριο της θειας ενανθρωπήσεως.

Την όμορφη εορτή έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος υπεγράμμισε ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα της πνευματικής προετοιμασίας για την βίωση του μεγάλου γεγονότος της κατά σάρκα Γεννήσεως του Θεού Λόγου.

«Μέσα σ’ αυτή την πανδαισία της σημερινής χαρούμενης εορτής των παιδιών μας», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, «η Εκκλησία μας προτρέπει να προσεγγίσουμε το νόημα της Εορτής, να ψηλαφήσουμε το θαύμα, να πορευθούμε εκεί όπου τελεσιουργείται το μυστήριο της σωτηρίας μας. Η γέννηση του θεανθρώπου Ιησού Χριστού, είναι μυστήριο μέγα και αποτελεί την αφετηρία της αληθινής, προσωπικής συναντήσεως και κοινωνίας μας με τον Θεό, τον Σωτήρα του κόσμου. Ευχή και προσευχή μας είναι τα εφετινά Χριστούγεννα να μοσχοβολήσουν από πίστη, χαρά, ελπίδα, αγάπη, ειρήνη και κυρίως να ζήσουμε τα Χριστούγεννα του Χριστού και της ανθρωπιάς».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς, την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χ. Παλάζη, τον αρχιμουσικό και τα ταλαντούχα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κ.ΕΔΗ.Σ., την Διευθύντρια κ. Χ. Αραπάκη, τους υπευθύνους Καθηγητές, τις μαθήτριες και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών, τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

Σήμερα, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, δέχθηκε στο Επισκοπείο Σερρών, την Παιδική και Παραδοσιακή Χορωδία του «Μαξιμείου» Ιδρύματος, μέλη της Γ.Ε.Χ.Α. Σερρών και του Κολυμβητικού Ομίλου Σερρών – «Σίρις», καθώς και πολλά παιδιά – καλανδιστές, που έσπευσαν να ψάλλουν τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων στον Σεβ. Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε γλυκίσματα και ευλογίες σε όλους επικαλούμενος πλούσια την χάρη του αγίου Θεού, προς πνευματική υποδοχή και χριστιανοπρεπή εορτασμό των αγίων Χριστουγέννων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων