07/11/2022 08/11/2022 Με την δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη αναμένεται να εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολή Σερρών και Νιγρίτης η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη των εφόρων και αγρύπνων φρουρών της ιστορικής πόλης και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Την τοπική θρησκευτική πανήγυρη θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 10:45

Οι Σέρρες τιμούν τους Προστάτες τους Παμμέγιστους Ταξιάρχες – Πρόγραμμα

Διαδώστε:
Οι Σέρρες τιμούν τους Προστάτες τους Παμμέγιστους Ταξιάρχες – Πρόγραμμα

Με την δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη αναμένεται να εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολή Σερρών και Νιγρίτης η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη των εφόρων και αγρύπνων φρουρών της ιστορικής πόλης και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την τοπική θρησκευτική πανήγυρη θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Αυτή την ώρα τελείται ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Στη Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχουν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, οι τοπικοί Άρχοντες και ο πιστός λαός του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η οποία θα εκκινήσει από του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και θα διέλθει διά των οδών Ν. Πλαστήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της αρτοκλασίας και θα ολοκληρωθεί επιστρέφοντας διά της οδού Κύπρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγ. Νεκταρίου του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα ιερουργήσει στην Πανηγυρική θ. Λειτουργία, που θα τελεσθεί στο εορτάζον ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της πόλης των Σερρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων