07/11/2023 08/11/2023 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Προστατών των Σερρών, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 7ης Νοεμβρίου 2023 στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης. Στο Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας,...
07 Νοεμβρίου, 2023 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 0:53

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών για την εορτή των Πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών για την εορτή των Πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Προστατών των Σερρών, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 7ης Νοεμβρίου 2023 στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Στο Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Δράμας κ. Δωρόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμώς τους Αρχιερείς που λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη.

Στη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Ιερά και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Εικοσιφοινίσσης» από την παλαίφατη ομώνυμη Ιερά Μονή Παγγαίου, ενώ συμπροσευχητικώς παρευρέθη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών πιστών.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει πάνδημη Ιερά Λιτανεία των Ιερών Εικόνων της Παναγίας «Εικοσιφοινίσσης» και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους των Σερρών.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το Επισκοπείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, παρουσία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό, Τάσου Χατζηβασιλείου, Φωτεινής Αραμπατζή και Θεόφιλου Λεονταρίδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Επισκοπείο, σχετικά με την επίσκεψή του στις Σέρρες:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τολμώ να πω και μεγάλη μου τιμή, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις Σέρρες, προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας του κυρίου Θεολόγου, για να παρακολουθήσω τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι οι Σέρρες για τη δική μας παράταξη, για τη Νέα Δημοκρατία, έχουν μία ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πατρίδα του ιδρυτή μας, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είχα πολλά χρόνια να έρθω στις Σέρρες, από τον καιρό της στρατιωτικής μου θητείας, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ και μαζί με τους αγαπητούς Συναδέλφους στη Βουλή θα παρασταθούμε σε αυτόν τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων