03/10/2020 03/10/2020 Επιστημονικό Σεμινάριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με τίτλο “Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων” το οποίο θα διαρκέσει επτά μήνες. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, στο πλαίσιο της ποιμαντικής Της μέριμνας υπέρ του κατ’ άμφω καταρτισμού, της γνωριμίας με τους πνευματικούς θησαυρούς της ελληνοχριστιανικής πολιτιστικής μας παραδόσεως...
03 Οκτωβρίου, 2020 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2020 - 11:43

Σεμινάριο: «Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων”

Διαδώστε:
Σεμινάριο: «Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων”

Επιστημονικό Σεμινάριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με τίτλο “Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων” το οποίο θα διαρκέσει επτά μήνες.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, στο πλαίσιο της ποιμαντικής Της μέριμνας υπέρ του κατ’ άμφω καταρτισμού, της γνωριμίας με τους πνευματικούς θησαυρούς της ελληνοχριστιανικής πολιτιστικής μας παραδόσεως και κληρονομίας και της προαγωγής της επιστημονικής γνώσεως, προγραμματίζει, σε συνεργασία μετά του «St. Neophytos Lab», Εργαστηρίου Εκκλησιαστικής Παλαιογραφίας και Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» της Πάφου, του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος «Ο Άγιος Νικήτας ο εν Σέρραις αθλήσας» και του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, την οργάνωση και λειτουργία Επιστημονικού Σεμιναρίου με γενικό θεματικό τίτλο: «Στοιχεία Ελληνικής Παλαιογραφίας με ανάγνωση χειρογράφων», χρονικής διάρκειας επτά μηνών (Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021).

Στόχος του επιστημονικού αυτού Σεμιναρίου είναι η γνωριμία, κατανόηση και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον κόσμο της ελληνικής χειρογράφου παραδόσεως στην διαμόρφωση της ελληνικής σκέψεως, γλώσσης και γραφής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα, μέσω των διαδικτυακών διαλέξεων, των παρουσιάσεων Power Point, των video και των ομαδικών Projects, να γνωρίσουν από κοντά τα χειρόγραφα ως υλικά αντικείμενα, ενώ παραλλήλως θα μπορούν να εξασκηθούν με αντιπροσωπευτικά δείγματα σε μία σειρά ζητημάτων, όπως τα υλικά γραφής, η χρονολόγηση των χειρογράφων κ.τ.λ.. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Κληρικούς, Εκπαιδευτικούς (Φιλολόγους, Ιστορικούς, Θεολόγους), Υποψηφίους Διδάκτορες, Ερευνητές, Σπουδαστές κλασικής κατεύθυνσης, Φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, λαικά στελέχη της Εκκλησίας μας, ως και σε μέλη διοικητικού προσωπικού Μουσείων και άλλων Πολιτιστικών Φορέων.

Διδάσκοντες εις το ως είρηται Σεμινάριο θα είναι διακεκριμένοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου, με κύριο υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Διευθυντή του «St. Neophytos Lab», Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνο Κωστάκη. Τα μαθήματα του Σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται διαδικτυακώς μία φορά τον μήνα, ενώ ενδιαμέσως θα δίδονται στους συμμετέχοντες ασκήσεις εφαρμογής. Ο ακριβής προγραμματισμός των συναντήσεων θα καθορισθεί κατά την πρώτη εναρκτήρια συνάντηση του Σεμιναρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Παρακολουθήσεως.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Σεμινάριο υποβάλλοντας ηλεκτρονικώς την Δήλωση Συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή ιδιοχείρως στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς Σερρών και Νιγρίτης (Κύπρου 10, τηλ. επικοινωνίας: 23210-68103), έως την 15η Οκτωβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων