01/12/2023 01/12/2023 Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών. Μετά την γενομένη ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την 1η του μηνός Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχήθηκε στους εφημερίους την...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 15:41

Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Διαδώστε:
Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών.

Μετά την γενομένη ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την 1η του μηνός Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχήθηκε στους εφημερίους την εξ ύψους ενίσχυση στο ευλογημένο και πολύπτυχο ιερό έργο τους, αναφέρθηκε διεξοδικά σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τους κληρικούς, σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας, καθώς και σε άλλα ζητήματα που πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ποιμαντικώς, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις και διευκρινήσεις.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, κ. Ι. Ευστρατιάδης, νομικός, ο οποίος ομίλησε περί θεμάτων τακτοποιήσεως κτηματολογικών ζητημάτων των ιερών Ναών.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών, αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βλάχος, αναφέρθηκε στην διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, που θα πραγματοποιηθεί και εφέτος, συν Θεώ, κατά το τριήμερο 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Σερρών:

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε τους δύο εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους, σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η εορτή των Χριστουγέννων, που σε λίγες ημέρες, συν Θεώ, θα εορτάσουμε, μας υπενθυμίζει με έναν συγκλονιστικό τρόπο το χρέος της αγάπης, που προβάλλει ενώπιόν μας, ως η απάντηση του Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας μας δηλαδή, στην ηθική, πνευματική και οικονομική φτώχεια του σύγχρονου κόσμου.

Η αγία Εκκλησία μας, ως το μυστήριο της παρουσίας του Κυρίου στην ζωή μας, δίδει πάντοτε, ιδιαιτέρως όμως αυτές τις άγιες ημέρες, την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τα στοιχεία της ευγένειας της ψυχής μας. Καλεί όλους μας να προσφέρουμε αγάπη, αυτή που εδίδαξε και έκανε πράξη ο ίδιος ο Κύριός μας.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, που νοείται ως συνέχεια της πίστεως, της λατρείας, του κηρύγματος και του ήθους Της, αναπτύσσεται με σεμνότητα, υπευθυνότητα, πρωτίστως με την ευλογία του Θεού και ακολούθως με την συμπαράσταση και εμπιστοσύνη του πιστού λαού Του.

Το έργο που τελείται με την ευλογία της Εκκλησίας μας έχει χάριν Θεού, ασφάλεια και συνέχεια. Η προσπάθεια αυτή της Εκκλησίας μας, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων μας στον τομέα της φιλανθρωπίας, με απώτερο και μοναδικό σκοπό την καλλιέργεια της θεοδιδάκτου αρετής της αγάπης και την έμπρακτη στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας, ώστε να μην χαθεί η πίστη, η ελπίδα και η ανθρωπιά από τον κόσμο.

Η τοπική μας Εκκλησία στο τρέχον έτος 2023 προσέφερε σε έργα φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης περισσότερα από 830.000 ευρώ, ως μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο.

Εφέτος και πάλι, με την βοήθεια του Θεού, θα πραγματοποιηθεί ο Έρανος της Αγάπης από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Μεγάλη η ευλογία! Υψηλή, όμως, και η ιδική μας ευθύνη! Οι δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το ιερό καθήκον της αγάπης.  Το λίγο των πολλών γίνεται στην τοπική μας Εκκλησία πολύ με την ευλογία του Θεού. Ας κρατήσουμε, με πίστη, φιλότιμο και αρχοντική καρδιά, την φλόγα στο καντήλι της αγάπης, της ελπίδος και της ανθρωπιάς, ζωντανή και θαλερή».

Αμέσως μετά, στις 11:30 το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των Εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλου, των Βουλευτών Σερρών κ. κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, Αν. Χατζηβασιλείου και Θ. Λεονταρίδη, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη, του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινού, του Διοικητού του Γ. Νοσοκομείου Σερρών κ. Ν. Φαρμάκη και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ευχόμενος σε όλους πλούσια την ευλογία του αγίου Θεού στο υψηλό λειτούργημα της ιατρικής περιθάλψεως των εμπεριστάτων και αρρώστων αδελφών.

Ακολούθως, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο γραφείο του στο Επισκοπείο Σερρών, τον Πρόεδρο κ. Ι. Γκουτζουρέλα και τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Σερρών με τους οποίους είχε μακρά και εγκάρδια συζήτηση.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων