21/11/2022 21/11/2022 Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών ιερούργησε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με αφορμή την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον ναό φυλάσσεται, ως πολυτίμητος πνευματικός θησαυρός, το πανίερο και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον»,...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 16:48

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Εκκλησία των Σερρών

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Εκκλησία των Σερρών

Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών ιερούργησε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με αφορμή την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον ναό φυλάσσεται, ως πολυτίμητος πνευματικός θησαυρός, το πανίερο και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», το οποίο μετέφεραν στις Σέρρες το έτος 1922 ευλαβείς χριστιανοί πρόσφυγες από την ευρύτερη περιοχή της Προύσας της Μικράς Ασίας.


Προ της απολύσεως της θ. Μυσταγωγίας, τελέσθηκε η Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ομίλησε εμπνευσμένως για το νόημα της μεγάλης διπλής εορτής, ο Συνταγματάρχης ε.α., κ. Ν. Σκαρλάτος, βετεράνος αξιωματικός της Κύπρου. Παρέστησαν επίσης συμπρο¬σευχητικώς οι Βουλευτές Σερρών κ. κ. Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδης και Ελ. Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ Α. Σαρρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Ευάγγ. Τσιώτας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, ο Διευθυντής της Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Σερρών κ. Ι. Καραβασίλης, εκπρόσωποι των λοιπών Αρχών του τόπου, αντιπροσωπείες των Συλλόγων Μακεδονομάχων και Απογόνων και Εβριτών Ν. Σερρών, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους καθώς και πλήθος λαού του Θεού.

Τέλος, Μητροπολίτης Σερρών και κ. Θεολόγος επικαλέσθηκε πατρικώς την κραταιά σκέπη και μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ένδοξο ελληνικό Στρατό και τις λοιπές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και στην ζωή των ευλαβών πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων