09/05/2019 09/05/2019 Eορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Την εφετινή πανήγυρη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου και την εορτή του Σεβ. Ποιμενάρχου...
09 Μαΐου, 2019 - 12:21

Τα ονομαστήρια του Μητρ. Σερρών

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητρ. Σερρών

Eορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Την εφετινή πανήγυρη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου και την εορτή του Σεβ. Ποιμενάρχου των Σερρών τίμησαν με την ευλογητή παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.


Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 7 Μαΐου 2019, τελέσθηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτά­ζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών. Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως ο χοροστατών Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης, κήρυξ της οποίας ήταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν επίσης ο ευαγής κλήρος της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης καθώς και κληρικοί από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, οι μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και ο φιλόχριστος λαός του Θεού. Ο λαός του Θεού υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό, σε έκφραση τιμής και αγάπης προς τον εορτάζοντα μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.


Την αγιώ­νυμο ημέρα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπο­λιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, συλλειτουργούσης δωδεκάδος Σεβ. Αρχιερέων, πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων.


Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως, με θεολογική ενάργια και πνευματικό παλμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε θερ­μώς τους Σεβ. Αρχιε­ρείς, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής και τον φιλότιμο λαό μας για την πάνδημη και συγκινητική συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθί­ες, κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής, γεγονός που αποδεικνύει την ολοκάρδια τιμή και ευλάβεια προς τον μεγάλο Απόστολο της αγάπης, Ιωάννη τον Θεολόγο και την αγάπη και αφοσίωση προς την μητέρα Εκκλησία. Ο Σεβ. ευχήθηκε επίσης εγκαρδίως, η ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου να σκεπάζει τον τόπο μας και τον πιστό λαό του Θεού και δέχθηκε, πρωΐ και απόγευμα, στο Επισκοπείο τις ευχές του ευ­α­γούς Κλήρου, των μονα­χών και του λα­ού, ο οποίος πανδήμως, έως αργά τη νύκτα, προσήλθε για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων