08/05/2023 08/05/2023 Την ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά σήμερα η Εκκλησία με την τοπική Εκκλησία των Σερρών να εορτάζει διπλά καθώς την ημέρα αυτή άγει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου Σερρών τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί...
08 Μαΐου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 17:26

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου (ΦΩΤΟ)

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά σήμερα η Εκκλησία με την τοπική Εκκλησία των Σερρών να εορτάζει διπλά καθώς την ημέρα αυτή άγει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου Σερρών τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, κατά την οποία προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος.

Συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Χίου κ. Μάρκος, εκπροσωπών και την Ιερά Σύνοδο, Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Σταγών κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Λαγκαδά κ. Πλάτων, ενώ στο ιερό Βήμα συνηύχετο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Συμμετείχαν, επίσης, πλήθος Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και άλλες Μητροπόλεις, Μοναχοί και Μοναχές, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές με τις σημαίες τους και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός ανέγνωσε μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και προσέφερε εκ μέρους του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο εγκόλπιο, επί τοις ονοματηρίοις του και τη συμπληρώσει 20ετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας του.

Ωσαύτως, και ο εκπροσωπών την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανέγνωσε μήνυμά Της προς τον Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγο.

Ακολούθως, εψάλη Δοξολογία επί τη διασώσει της πόλεως των Σερρών από Τουρκική επίθεση την 8η Μαΐου 1821.

Επιλέγων τα γενόμενα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ευχαρίστησε με εγκαρδίους λόγους όσους παρέστησαν και συνευχήθηκαν και τόνισε ότι όσα ακόμα χρόνια του επιτρέψει ο Θεός να ζήσει θα συνεχίσει να εργάζεται και να μοχθεί για την πρόοδο και πνευματική προκοπή του ποιμνίου του και τη διεκδίκηση και προστασία των εθνικὠν δικαίων της ιστορικής και ακριτικής περιοχής των Σερρών.

Το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πνευματική Εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 20 ετών Ποιμαντορίας και θεοφιλούς Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων